Hjem Nyheter Audi Norge med banebrytende teknologi

Audi Norge med banebrytende teknologi

Av Vegar Bjørge

VR-Prosjektet Enter Sandbox har allerede vunnet en rekke priser og har fått massiv oppmerksomhet i media verden over. Nå har dette blitt fulgt opp med Audi quattro coaster, og teknologien baseres på såkalt Augmented Reality (AR). Dette åpner en verden av underholdning og moro, og skal lanseres i hele verden.

– Dette er teknologi som tilfører omgivelsene nye elementer, en slags utvidet virkelighet som også kan brukes i assistentsystemer i bilene våre. Nå har vi brukt den samme teknologien på en måte som gjør at hvem som helst kan få en Audi quattro-modell direkte hjem i stua eller i oppkjørselen, sier Tommy Bækkevold Jensen, markedssjef for Audi Norge.

AR-teknologien skal bidra til sømløs overgang mellom forskjellige plattformer, og kan gjøre så en Audi i 3D kommer ut av TV-skjermen til brukerne.

Audi quattro coaster-appen er tilgjengelig i App Store og kan lastens ned med iPhone 6s eller nyere. Nettbrett med iOS11 kan også benyttes og dermed kan hvem som helst oppleve på nært hold flere av Audi sine mest populære modeller.

Med den samme appen kan du også bygge din egen bilbane hvor du enn måtte ønske. Dermed er det fullt mulig å «teste» de samme bilene under forskjellige kjøreforhold og til alle tider.

Appen er også slik at når det dukker opp en Audi TV-reklame, og du ser denne med telefonene eller nettbrettet ditt, så vil du oppleve at en Audi «kjører» ut av TV-skjermen og inn i stua.

– Vi har bygget en plattform som nå gjør at hvem som helst kan oppleve bilene våre. Forspranget ligger i teknikken, ikke bare for produktene våre, men også i måten vi viser dem frem på, sier Bækkevold Jensen. Han er stolt av at nok et norskutviklet prosjekt får internasjonalt omfang.

Vi håper vi også i fremtiden kan prøvekjøre biler på vanlig måte, men gleder oss til å få testet denne teknologien. Selvkjørende biler i stua er kult!