Hjem Nyheter De tre feteste konseptene i 2017

De tre feteste konseptene i 2017

Nytt år, gir nye muligheter – og tar med seg noen håp om at det som var konsepter i fjor – blir produksjonsbiler i år.

Selvsagt går det ikke alltid sånn – og Harley Earl – GM-designeren som ofte krediteres for å være oppfinneren bak konseptbilen, viste gjennom de futuristiske Motorama-utstillingene på 50-tallet at mange konsepter nok først og fremst er nettopp det.

Bil og Motorbloggen har plukket frem det vi synes var de fem feteste konseptene i året som gikk.

1 Infiniti Prototype 8


Får du ikke rett og slett vanvittig lyst til å løpe inn i skapet og finne frem kjørebrillene og halvhjelmen for å vise at du egentlig hører hjemme på 30-tallet, klar for å kjempe mot Louis Meyer og Bill Cummings.
Prototype 8 ble vist på Pebble Beach – og som så mange andre konsepter kombinerer den fremtid med en dose retro. Under de fantastiske linjene skjuler det seg nemlig drivverket fra en Nissan Leaf.
Først og fremst fantastisk å se på, mens ytelsene nok er mer på høyde med inspirasjonen, 0-100 på 5,5 sekunder og en toppfart på 170 kilometer i timen.

2 Honda Urban EV

Antagelig det kuleste på årets Frankfurt-utstilling.
Urban EV viser hvordan det er mulig å la fortiden inspirere til noe som fremstår som ultramoderne. La oss håpe at ikke for mye forsvinner på veien mot det vi håper går fra å være mer enn ett konsept.
LES MER OM HONDA URBAN EV HER

3 Aston Martin Valkyrie

Hvordan henger egentlig Formel-1 og bilproduksjon sammen? Finnes det noen møtepunkter?
Vel, når Adrian Newey – antagelig det smarteste hodet i F1, møter et Aston Martin med ambisjoner, gikk man til norrøn mytologi for å finne et passende navn. Valkyrie – eller Valkyrjer – de kvinnelige dødsvetter som Odin sendte ut for å holde øye med alle kriger og slag, ville i hvert fall rekke over ganske mye – utstyrt med en hybrid drivlinje der kjernen er 6,5-liters V12-motor fra Cosworth i kombinasjon med elektronikk fra Rimac.
Planen er å bygge 150-gatebiler av dette sinnssyke konseptet – som de sikkert ikke har noe problem med å bli kvitt.

LES OGSÅ: HER ER NYE ASTON MARIN VANTAGE