Hjem Nyheter Australsk spesialitet

Australsk spesialitet

Pickup spiller en svært sentral rolle i Australias historie. Riktignok er det bilene som kalles «Ute» (slang for «utility» eller «coupé utility») – godt motoriserte pickuper basert på personbiler som er spesialiteten, men mer tradisjonelle varianter er også svært populære.

Etter å ha produsert biler i Australia i flere tiår, la Holden, som er eid av GM, ned den siste fabrikken 20. oktober i år. Fra nå blir alle Holden produsert i andre land, men tilpasset det australske markedet.

SJEKK UT DENNE ELLEVILLE KONSEPTBILEN FRA HOLDEN

Som alle andre bilfabrikker med respekt for seg selv, har også Holden hatt en spesialavdeling, kall det et svar på M eller AMG –Holden Special Vehicles.

Gjenoppstår
De har spesialisert seg på å lage verstingmodeller av biler som Commodore – en bil som vi for også kjenner som Pontiac G8, Vauxhall VXR8 og flere andre.

Mye har tydet på at Commodores GTSR W1 var den siste – men nå har selskapet våknet opp igjen, og tatt for seg Colorado CrewCab Z71 – som i sine to australske varianter kalles Holden Colorado SportsCat/SportsCat+ by HSV.

I motsetning til hva vi er vant til fra HSV, dreier det seg dessverre først og fremst om forbedret balanse, hjuloppheng og utseende.
Skillet mellom SportsCat, og SportsCat+ handler om hvor ekstremt eksteriøret ser ut. Blant annet når det kommer til hjulbuer og felgvalg.

Innvendig er det semsket skinn, og doble sømmer i rødt – en farge som også går igjen i matter og resten av interiøret.

Særdeles kompetent offroader
Selv om HSV ikke gjør noen underverker med motoren, er det ingen tvil om at oppdaterte dempere foran og bak, sammen med 285/60 Cooper Zeon LTZ Pro Sports All-Terrain-dekk forbedrer kjøreegenskapene, mens høyden øker med 45 millimeter og sporvidden med 30 millimeter.

HER ER MERCEDES X-KLASSE

SportsCat+ har i tillegg bremser fra AP Racing brake system, and krengningshammere som automatisk kobles ut ved kjøring på vei, men som frikobles når du skal ut i terrenget.

For den som virkelig vil ta det helt ut – kan vi anbefale HSVs egen SupaShock-dempere.

Colorado SportsCat by HSV kommer til å ta opp kampen med dagens Ford Ranger Wildtrak og ikke minst Ranger Raptor.