Ved David K Andersen

Det vi hadde før kunne knapt kalles nettside – en enkel Blogspot-sak vi har brukt siden vi startet i 2012. For å si det sånn: Har du planer om å starte en blogg, bruk en annen mal.

Begrensningene var mange. Ikke kunne vi plassere ting slik vi ville, ikke kunne vi ha annonser slik vi ønsket, ikke var det mulig å lage skikkelige menyer, og dessuten kom alle sakene under hverandre – i sin helhet. I alle fall om du brukte mobilen. Å gå inn på den siden, og bla gjennom for å sjekke ut eventuelle interessante saker som ga leselyst, var rett og slett ikke mulig.

At den enkle formen Bil og Motorbloggen har hatt helt frem til nå nødvendigvis har vært et minus, er jeg imidlertid usikker på. Den bikket nesten 2 millioner besøkere, det er jammen ikke dårlig.

I alle fall ikke for det som så langt har vært en hobby – noe Vegar og jeg har gjort i tillegg til vanlig jobb.

Der ligger også noe av forklaringen på hvorfor det tok så lang tid å få på plass en skikkelig side. I en hektisk hverdag har vi vært nødt til å prioritere hardt, og det å produsere stoff, få ut saker så ofte som mulig, har alltid vært det viktigste for oss. Stopper det, stopper alt det andre også.

En annen grunn er at vi har vært avhengige av hjelp utenfra. Jeg er brukbar til å kjøre bil, ok på skriving og totalt ubrukelig på data. Bare det at jeg bruker ordet data, som jeg regner med er feil ord i sammenhengen, sier alt.

Å lage en nettside som den du er inne på, er ikke akkurat gratis. Men nå er den altså endelig her, og det er ene og alene takket være massive bidrag fra ekstremt dyktige folk rundt oss.

Så – hva er det vi har her?

Vel, om vi tar utgangspunkt i desktop-versjonen – den du ser når du er på PC, nettbrett eller andre større skjermer – har vi ønsket å gjøre det ryddig, rent og enkelt. Øverst har du en karusell som viser de siste sakene, og under den er det tre saker i bredden.

Etter de nyeste artiklene, kommer prøvekjøringer – rapportene vi lager etter å ha kjørt en bil for første gang. Forskjellen på prøvekjøring og test, som ligger under der igjen, er forresten at en test krever at vi kjører bilen i Norge over flere dager. En prøvekjøring på sin side, er basert på førsteinntrykkene etter noen timer bak rattet.

Og så har du nyhetene, etterfulgt av bloggen, som du leser nå. I denne kategorien havner alt fra kommentarer og meninger til rene blogg-artikler hvor vi forteller om ting vi har holdt på med eller vært med på.

I tillegg til feeder fra Instagram- og Youtube-kontoene våre, har vi egne faner for motorsport, klassikere og bruktbil. De tre, er vi ikke så flinke til å oppdatere som vi skulle ønske, men du finner masse lesestoff der, og det er ting vi har veldig lyst til å skrive mye om i fremtiden.

Og selv om det nå er mye enklere å finne frem enn før, er fortsatt det raskeste og enkleste, dersom du vil lese om en spesiell bil, å bruke søkefeltet. Bare skriv Mondeo, og alle tester, prøvekjøringer, nyheter og andre artikler om den bilen dukker opp. Vi har forresten testet over 200 biler, og det er 100 prøvekjøringer tilgjengelig.

Vi er stolte over den nye siden vår, og håper du også liker den. Alt er i utvikling, så har du innspill, er det naturligvis bare å komme med dem.

Tusen takk til alle dere som leser Bil og Motorbloggen, vi håper dere er med videre, og at mange nye kommer til!