Hjem Nyheter Nok en reinkarnasjon for SAAB 9-3

Nok en reinkarnasjon for SAAB 9-3

Det føles nesten som i går – men det var faktisk helt tilbake i 2012 at NEVS kjøpte det som var igjen av SAAB og la store planer for en elektrisk utgave av 9-3 sedan.

I går lanserte NEVS – eller National Electric Vehicle Sweden endelig bilen, og lovet at den kinesiske fabrikken i første fase skal kunne produsere 50.000 biler i året, som skal skaleres opp til 220.000 biler i neste fase.

NEVS viste frem produksjonsmodellen under CES i Shanghai tidligere i år, men bilen er altså basert på en konstruksjon som ble introdusert i 2002.

Elbilmarkedet i Kina har litt andre karakteristika enn her hjemme, og det legges stor vekt på at bilen er utstyrt med et kupeluftfilter som fjerner 99 prosent av all luftforurensning – noe som selvsagt er viktig i forurensede kinesiske byer.

I tillegg har bilen fått tett integrasjon mot smarttelefon og WiFi som kan brukes av passasjerene, men som også gir mulighet til oppdatering av programvare.

Merkenavnet SAAB tilhører fortsatt Saab AB – som produserer forsvarsmateriell og fly – men få vil vel lure på hvor opphavet til denne bilen ligger.

I pressemeldinger som har dryppet de siste månedene, sier NEVS at de har mange tusen forhåndsbestillinger. Nylig inngikk de et samarbeid med Panda New Energy, et selskap som spesialiserer seg på leasing av elektriske biler, som skal være på 150.000 biler. I tillegg til dette skal de ha en avtale med tyrkiske myndigheter om å produsere biler under et annet merkenavn.

NEWS forteller nå at de utvikler tre ulike generasjoner drivlinjer på sine utviklingssenter i Trollhättan og Tianjin.

I følge Facebook-sidene sine, hevdes det at du i løpet av 2020 kan kjøre noe som altså er en 2002 SAAB 9-3 med elektrisk drivlinje – også i Europa.