Hjem Nyheter Nyheter Frankfurt 2017: Dacia Duster

Nyheter Frankfurt 2017: Dacia Duster

Av Vegar Bjørge

Den sjarmerende Dacia Duster er klar med ny drakt, og selv om man har gjort mange forandringer utvendig, er den heldigvis fortsatt lett å kjenne igjen. Fronten er tøffere og skjermene større, slik også hjulene har blitt, som nå er 17″ store. Frontruten har blitt flyttet 10 cm framover, og flater mer ut enn før. Dette gjør at Duster virker større, selv om målene er de samme. Bakenden er også ny og ser mer moderne ut.

Dacia skal fortsatt være en bil du tar med deg utenfor veien. 4WD-systemet skal være forbedret, og den er fortsatt robust så den skal tåle møte med både stokk og stein. Likevel er den også perfekt i byen, og brukervennligheten skal ha fått seg et løft. Multi-video kameraet gir deg fin oversikt om du er på vidda eller kjører i trange smug.

Nye Dacia Duster skal være mer komfortabel enn utgående modell, og interiøret får også bedre finnish. Mer utstyr skal gjøre den enda bedre, og automatiske lys, blindsonevarsler og mulighet for automatisk girkasse, er noen av nyhetene. To motoralternativer blir tilgjengelige, dieselalternativet er ikke forandret og har 110 hk, mens bensinmotoren yter 125 hk. Bare dieselversjonen blir å få med 4WD. Noe elektrisk alternativ er ikke aktuelt.