Av Vegar Bjørge

Nå kommer en ny versjon av den populære BMW i3. Den selger godt over store deler av Europa, og i Norge er BMW i3 den mest populære BMW-modellen. Til Frankfurtsalongen i høst kommer den med viktige oppdateringer. En oppdatering som kan lokke enda flere kunder er den nye i3S som blir mer sporty og dynamisk. Kjøreegenskapene har fått enda mer sportslig preg og BMW sitt dna skal være enda tydeligere til stede.

For de som er godt kjent med i3, vil de også se at BMW gjør noen utvendige forandringer. Både vanlige i3 og i3S får tøffere front med nye lykter og støtfanger som nå har rektangulære LED tåkelys. Det blir tydelig forskjell på de to modellene, med klart mer sportslig preg på i3S. Den sorte fargebeltet, som har preget panser, tak og bakende går nå også rundt vinduene. Bakenden, som undertegnede alltid har synes ser litt rar ut, har nå fått ny støtfanger, og dermed ble alt så meget bedre.

Nytt er også nye LED hovedlys som inkluderer LED fjernlys. Sammen med nye oppgraderinger kommer det også to nye farger. Både Melbourne Red og Imperial Blue ser ut til å kle bilen godt sammen med de sorte designelementene. Innvendig blir det også nye farger og oppgradering av infotainmentsystemet. Man kan også få bilen med en ny parkeringsassistent. Selv om i3 oppleves luftig og forholdsvis romslig i forhold til størrelsen, er den fortsatt en 4 seter.

i3S har som nevnt fått en annen frontstøtfanger enn standard i3, men det er ikke bare dette som skiller bilene. Det sportslige preget forsterkes av andre hjulbuer, 10 mm senking og 40 mm bredere sporvidde. 20″ alufelger er standard på den nye modellen.

Elmotoren er lik for begge versjonene. Dette er en 33 KWh sterk motor som yter 170 hk / 250 nm i BMW i3 mens i3S har fått 184 hk / 270 nm. Dette gjør at den tar sprinten til 100 på 6,9 sekunder. Det er 4 tideler kortere tid enn det standard modellen trenger. Toppfarten skiller også på de to modellene og i3S klarer 160 km/t mens i3 klarer 150 km/t. Rekkevidden er 300 km for i3 mot 280 km for i3S.

Sammen med ny lansering av BMW i3, utvider BMW batterigaratien til å gjelde 8 år/160 000 km og denne garantien får tilbakevirkende kraft, og gjelder for alle BMW i3 registrert etter 1. januar 2017. Prisene på den nye modellen blir kr. 277 900,- for i3 og kr 313 800,- for i3S. Verdensdebuten kommer på Frankfurt salongen nå i september og lansering av begge modellene skjer i november.

Forrige artikkelPrøvekjøring: Opel Combo 1.6 CDTi 120 hk
Neste artikkelPrøvekjøring: Kia Niro Plug-in Hybrid