Av David K Andersen

Mini som ren elbil kommer i 2019, på høstens Frankfurt-utstilling får vi første smakebit.

Den elektriske Minien kommer til å ha standard 3-dørs Mini-karosseri, i alle fall er det hva jeg for øyeblikket tror. Sannsynligheten er stor for at den vil se ut på samme måte som en standard bensin- eller dieseldrevet Mini. For eksempel som den mørkeblå Seven-utgaven på bildet under.

Men vi får se, kanskje blir vi overrasket. At bilen som skal vises i Frankfurt vil være veldig nære produksjonsmodellen, selv om den er et konsept, er jeg imidlertid temmelig sikker på.

2019 er et interessant år for elbiler, Samsung sier nemlig at det er da de nye «low-height pack»-cellene skal i produksjon. Det er naturligvis snakk om mer energi på mindre plass.

Rekkevidden til den elektriske Minien spekuleres i å ligge på over 40 mil.

BMW bekrefter at bilen skal produseres på Mini-fabrikken i Cowley i Storbritannia, mens den elektriske drivlinjen skal lages på BMWs E Mobility-fabrikker i Landshut og Dingelfing i Tyskland (samme sted som i3s drivlinje produseres).

Denne eletriske Minien vil helt sikkert følges av ytterligere elektrifisering av modell-lineupen, og er naturligvis en del av BMWs strategi om å selge en halv million elbiler årlig innen 2025. Det utgjør 20 prosent av totalproduksjonen. En elektrisk BMW X3 som kommer i 2020 er for øvrig en annen spennende bil for Norge i den sammenhengen.