Hjem Nyheter Nyheter: Ford Tourneo Custom

Nyheter: Ford Tourneo Custom

Av Vegar Bjørge

En luksuriøs familiebil med plass til det meste, en VIP frakter for de kresne, eller en Taxi-favoritt med plass til hele festen. Ford Tourneo Custom med 9 seter fyller de fleste behov, og minibussen bærer preg luksus.

– Med den nye Ford Tourneo Custom kan alle passasjerene nyte maksimal komfort. Den fleksible minibussen har blitt totalforandret, og har fått et lekkert interiør som kombinerer komforten og kvaliteten i en luksusbil, med enestående plass og mange praktiske løsninger, sier Pete Reyes, Vehicle line Director i Ford Europa.

Fronten har fått likheter med de nyeste personbilene fra Ford-familien. Den trapes formede grillen og de smale frontlyktene gir et moderne preg.

Innvendig har Tourneo Custom fått instrumentpanel basert på det som er i nye Fiesta. Det brukervennlige SYNC3-systemet med tilhørende 8″ berøringsskjerm og stemmestyring er på plass i de høyere utstyrsvariantene.

Myke materialer med detaljer i krom og sort pianolakk er med på å øke kvalitetsfølelsen, mens nye seter med forbedret skumpolstring og optimal støtte skal øke komforten.

Støyreduksjonen er også betydelig forbedret, noe som særlig kommer passasjerer på 2. og 3. seterad tilgode. Tourneo Custom har også et forbedret klimaanlegg, som nå skal gi god effekt i hele bilen. 6 USB-porter og 10 høyttalere topper det hele.

Setene på andre seterad kan snus for maksimal fleksibilitet. På de variantene med mest utstyr kan alle 6 setene individuelt felles ned eller fjernes helt.

Minibussen får personbilsteknologi og sikkerheten er på topp. I tillegg til sikkerhetsutstyr som antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse, filskiftevarsler, sidevindsstabilisator og adaptiv Cruice Kontroll som er på dagens modell, får man også Blindsonevarsler, som også oppdager kryssende trafikk når du rygger og Automatisk hastighetsbegrenser, som automatisk holder bilen innenfor de fartsgrensene bilen registrerer.

Den nye dieselmotoren Ford EcoBlue med 2,0 liters volum, leveres med 105 hk, 130 hk eller 170 hk. Motoren skal kunne gi inntil 13 % drivstoffreduksjon. 6 trinns automatgirkasse er å få sammen med 130 hk og 170 hk.

Titanium X tilfredsstiller de aller fleste med skinnseter, SYNC 3 med navigasjon og ryggekamera og HID Xenon hovedlykter som standard. Utgaven med 170 hk tilbys med Sportsutstyr. Det vil si styling, karakteristiske sportsstriper, 17 » flg og delskinn.

Tourneo Custom kommer i kort og lang utgave og kan bestilles mot slutten av året.