Hjem Nyheter Nyheter: Ford forlenger samarbeidet med Team Sky

Nyheter: Ford forlenger samarbeidet med Team Sky

Av Vegar Bjørge

På lørdag starter Tour de France og et av topplagene er Sky-laget. De har et team av syklister som sykler styggfort, og det er mye mulig at vinneren av rittet sitter i dette laget. Sykkellagene må også ha servicebiler, og de som har fulgt Bil og Motorbloggen har kanskje fått med dere at vi har skrevet om Sky-laget og spesielle biler før.

Sist skrev vi om Jaguar men nå er det Ford det gjelder. Ford har hatt en avtale med Sky-laget siden 2016, og den blir nå forlenget til å gjelde ut 2019.

-Sykkelritt på landevei vokser i popularitet over hele Europa. Sykkellag er avhengig av god støtte og support av de beste kjøretøyene med fire hjul. Vi er veldig stolte av å fortsette samarbeidet med Team Sky, og håper på nye sykkelsuksesser, sier toppsjefen for salg, service og markedsføring i Ford Europa, Roelant de Waard.

I anledningen Tour de France kommer Ford med en spesialutgave av Focus Rs som får en lakk som matcher draktene som teamet bruker under rittet. Focusen skal være en «rekogniseringsbil» for sykkelrytterne, ved at den ligger foran i løpet og kan gi tilbakemeldinger om viktig informasjon til rytterne. Selvfølgelig har Focusen fått sykkelstativ i tillegg til stoler som ikke er riktig så sportslige som standardstolene i RS. Det skal være mulig for passasjer å bevege seg litt om det er nødvendig å hjelpe ryttere i fart.

Flåten av biler som Team Sky benytter seg av, består også av Mondeo med firehjulsdrift, S-Max, Edge og Transit som har vært med helt siden starten av samarbeidet. Mondeone er spesialbygd for å tåle 350 kg ekstra vekt og skiftende underlag. S-Max og Edge blir brukt som VIP-transport og frakt av teammedlemmer. Tilsammen er det 25 forskjellige Ford-kjøretøy som brukes av Sky-teamet under Tour de France.

– Vi er veldig fornøyd med å fornye samarbeidet med Ford, et selskap som er styrt etter samme prinsipper som Team Sky når det gjelder å takle utfordringer. Fords kjøretøy spiller en helt avgjørende rolle, og er en integrert del av teamet vårt, sier teamsjef for Team Sky, Sir David Brailsford.