Hjem Nyheter Nyheter: Smart Electric Drive får norske priser – og kommer som cabriolet!

Nyheter: Smart Electric Drive får norske priser – og kommer som cabriolet!

Tekst og foto: David K Andersen

Daimlers kule Smart kom i ny utgave for et par år siden. Nå kommer den endelig som elbil – prisene er gode.

Vi ble litt forelsket da vi testet Smart ForTwo i 2015 – bilen er særdeles sjarmerende og ikke minst eksepsjonelt hendig i byen. Når den nå kommer i helelektrisk utgave burde den bli et interessant alternativ i Norge.

At den i tillegg til å komme i «standard» todørs-versjon, også kommer med fire dører og baksete, er et ekstra pluss. Disse to er på plass i Norge i juni, men kan bestilles allerede nå. ForTwo koster 169 900, mens ForFour krever et beskjedent tillegg på 10 000 kroner.

Konstruert fra bunnen av med motoren bak, har bilen utrolig liten svingradius. Det gjelder både to- og firedørs. Med fin sikt fra førerplass og like urbant og kult design på innsiden som utvendig, finner du ikke bedre bil i byen. De bensindrevne versjonene duger dessuten fint også på motor- og landevei, det endres nok ikke når den nå blir elektrisk.

Batteriet er på 17,6 kWt og gir NEDC-rekkevidde på 160 for Two og 155 for Four. 81 hestekrefter og 160 Nm gir akselerasjon fra 0-100 km/t på henholdsvis 11,5 og 12,7 sekunder. Toppfarten er 130 km/t.

En smart detalj er at bilene får radarbasert regenerering – når du når igjen andre biler, vil den automatisk bremse ned til samme hastighet og i prosessen lade batteriet på effektivt vis. Du får også en app hvor du kan se hvor mye rekkevidde du har igjen, hvor bilen er og aktivere forvarming.

I juli kommer dessuten cabriolet-versjonen. Det blir verdens eneste elektriske bil uten tak og den er kul!

– Som en del av Daimlers storsatsing på nullutslippsbiler
elektrifiseres nå hele modellrekken av bybilen smart. Det er ekstra gledelig at
vi i tillegg til smart fortwo for første gang kan tilby fire-seteren smart
forfour med helelektrisk drivlinje, sier Kjetil Myhre, direktør Mercedes-Benz
personbil.