Hjem Nyheter Nyheter Genéve: Bentley EXP 12 Speed 6e

Nyheter Genéve: Bentley EXP 12 Speed 6e

Av Vegar Bjørge

Ja til elbiler hvis flere ser ut som Bentley EXP 12 Speed 6e. Dette er fremtidens luskus, fremtidens muskler og fremtidens Bentley design.

I profil er designet sporty og stilrent. Klassisk spider med korte overheng både foran og bak. Store hjul som fyller skjermene skal hjelpe til å få kraften ned i underlaget.

Innvendig er det overdådig luksus i skinn, aluminium, glass og andre spesielle materialer. Her skal det ikke mangle på noe. Førersete og passasjersete er fradelt med en enorm midtkonsoll, og utformet som to cockpiter. Inspirasjonen er hentet fra luftfart.

I en elbil skal man også kunne velge kjøremodus. Legg også merke til kobberdetaljene som går igjen både utvendig og innvendig. Startknappen er like elegant som resten av interiøret i bilen.

Legg merke til de små kameraene på hver side der speilene egentlig sitter. Disse fanger opp mye mer informasjon enn det et vanlig speil kan gjøre. Informasjonen får man direkte i skjermen på dashbordet.

Elmotorene i Bentley EXP 12 Speed 6e skal gi nok energi til å kjøre fra London til Paris eller Monaco til Milan på en ladding. Batteriene skal også kunne lades opp rekordraskt ved superladere.

Morgendagens Bentley er også tilpasset morgendagens mennesker. Bentleys ingeniører ser forbi horisonten, og har skapt verdens første luksus sportsbil som går på elektrisitet.