Av Vegar Bjørge

Mer motor og skarpere design. Audi RS 3 Sportback har aldri sett bedre ut, aldri hatt mer hester, og aldri vært raskere. 400 hk fra en 5 sylindret 2,5 liters TFSi motor. Det er mektig og aldri har en 5-sylindret standardmotor levert så mye hester. Hestekrefter er ikke alt, og nye RS 3 leverer 480 nm fra 1700 omdreininger.

En slik motor gir utsøkte akselerasjoner og sprinten til 100 skal gå på 4,1 sek. Fartsøkningen fortsetter langt over lovlig fart, og takket være det brutale dreiemomentet, som holder seg konstant opp til 5850 omdreininger, har den fantastiske forbikjørings egenskaper. Toppfarten er regulert til 250 km/t, noe som kan økes til 280 km/t om man skulle ønsker det.

Kjøreegenskapene skal matche den brutale motoren og chassiset er mer sportslig satt opp enn på foregående modell. Nye RS 3 er 20 mm bredere og 26 kg lettere. Bremseskiver i 310 mm størrelse foran og bak skal være med på å stanse galskapen. Keramiske skiver kan også bestilles.

RS 3 har også fått spesielt interiør uten at det går bort fra Audi sin elegante stil. Foran føreren legger man merke til den spesielle RS skjermen som fremhever instrumenter viktig for sportslig kjøring. Med rundetid tager kan man også begi seg med fordel ut på bane og la RS 3 få utfolde seg slik den er skapt til.

Nye RS 3 Sportback blir vist på Geneveutstillingen i mars.

Forrige artikkelNyheter: Alfa Romeo Stelvio First Edition
Neste artikkelMotorsport: Latvala og Toyota tar sensasjonell seier i Rally Sweden