Av David K Andersen

Ingen pauser hos Opel for tiden. For ikke lenge siden så vi de første bildene av nye Insignia, vi har sett Crossland X og Ampera-e er på vei. Nå viser de Insignia som stasjonsvogn.

Den lekre stor-frakteren bygger naturlig videre på designet vi så på Grand Sport for en stund siden, og den vises for publikum på Genéve-utstillingen om en måneds tid. Bildene lover godt.

Med betydelig lenger akselavstand (9,2 cm) sammenlignet med utgående modell, loves betydelig mer plass på begge seterader. Også bagasjen skal øke, visstnok med 100 liter. Opel vil imidlertid ikke ut med noe annet tall enn 1 640 foreløpig, og det er altså litermålet med baksetet nedlagt.

En ny generasjon FlexRide kjøreprogram debuterer i Insignia. Her vil du via knappetrykk innenfra kunne påvirke støtdempere, gassrespons, girskift og styring i tre nivåer.

Opels fokus på gode lys fortsetter. Vi ble først kjent med LED Matrix i Astra, men her er neste generasjon på plass. Det betyr 16 LED-segmenter i hver frontlykt. De tennes og slukkes automatisk etter behov sånn at du alltid har maksimal sikt. En nyhet er at styrken på svinglysene kan justeres. Blant annet ved hjelp av sensorer koblet til rattets styreutslag, skjønner bilen når du er i sving og vil forsterke de lysdiodene som lyser inn i svingene. Høres spennende ut – vi gleder oss til å teste dette i vinterlandet Norge.

Head-up display og 360-grader kamera som viser bilen i fugleperspektiv på infotainmentskjermen er andre nyheter som med Insignia debuterer i Opel.

Ikke uventet utvikles AGR-setene i denne nye bilen. De har blitt et varemerke for Opel, og i Insignia kommer de både med ventilasjon, elektrisk justerbare sidevanger og massasje.

Ellers venter vi det vanlige fra Opel. Siste generasjon IntelliLink infotainment med stor rammeløs skjerm, automatisk bagasjeluke som åpnes med å vifte foten under støtfangeren, det siste innen aktive sikkerhetssystemer og Onstar. Sistnevnte utvikles nå videre slik at du kan bruke tjenesten til eksempelvis å booke rom på hotell eller bord på restaurant. Bare trykk på knappen i taket og du får en person over høyttalerne som hjelper deg med dette og senere laster ned destinasjonen til navigasjonen.

Forrige artikkelNyheter: BMW 5-Serie Touring
Neste artikkelNyheter: Oppgradert Ford Focus Electric