Hjem Klassikere Auksjonsbiler: Scottsdale kler seg i hvitt

Auksjonsbiler: Scottsdale kler seg i hvitt

Av Vegar Bjørge

Januar er en stor auksjonsmåned og i Scottsdale skal mengder av entusiastbiler bytte eiere. Hos Barrett & Jackson er det et overtall av amerikanske klassikere, med noen få unntak. Ettersom vinteren glimrer med sitt fravær i store deler av landet, har vi plukket ut noen hvite perler fra utvalget auksjonshuset tilbyr.

Vi starter med en italiensk amerikaner. Chrysler TC Convertible by Maserati var et forsøk på å selge amerikansk bil bygget av Maserati i Itallia, som også hadde hjulpet til med formene. Det var ikke første gangen noe slikt ble forsøkt, og denne gangen var det også mer mislykket enn vellykket, men for ettertiden har man en klassiker som ser ganske bra ut. Modellen ble produsert i 7300 eksemplarer mellom 1989 og 1990. Det er likevel en del biler som ble solgt som 1991 modeller fordi salget ikke gikk like bra som forventet. Kommende samlebil? Kanskje!

Den her er en virkelig perle. Cadillac Eldorado fra 1998 har stilige linjer og gjør seg godt i hvit. Legg også merke til kromlinjen som går rundt vinduene og over framskjermen. Kromlist finner man også lenger ned langs hele siden. Vakkert. Bilen har bare hatt en eier og har gått 23 000 miles. Ikke så verst for en 18 år gammel bil.

Pontiac Fiero fikk æren av å være Pace Car på Indy 500 i 1984. Dermed bygde man også en del modeller som skulle ut til massene, selvfølgelig i en begrenset antall. 2000 modeller ble bygget og dette er nr 1595 av disse bilene. Dette blir en fremtidig klassiker.

Tilbake i 1969 var det Chevrolet Camaro som ble pisket rundt banen på Indianapolis. 3675 biler ble produsert og dette er en av de beste som er igjen.

Denne Ford Mustang Saleen SSC er fra 1989, men fremstår som ny. Motoren er Fords V8 på 5,0 liter og man girer manuelt via en 5-trinns kasse.

Denne Mustangen fra 1966 er noe bygd om. Kanskje til det bedre vil noen si? Jeg vet ikke men uansett ser jobben bra ut. Spennende å se hva budene slutter på, for amerikanerne elsker ombygninger i alle slag.

Om du ønsker å se flere fine auksjonsbiler går du inn på www.barrett-jackson.com