Hjem Nyheter Nyheter: Nye Audi Q5 får norske priser og er klar for bestilling

Nyheter: Nye Audi Q5 får norske priser og er klar for bestilling

Av David K Andersen

Nye Audi Q5 ble første gang vist på Paris-utstillingen tidligere i høst. Nå er de norske prisene klare, og det første eksemplaret er på tur rundt til forhandlerne for visning.

Du kan lese mer om nye Audi Q5 i denne saken fra Paris-utstillingen.

– Vi har store ambisjoner for den nye Q5’en, som har fått mer innvendig plass, mer teknikk og samtidig redusert vekt. Vi er trygge på at den kommer til å befeste posisjonen som en av våre desidert mest solgte modeller. Målet er å selge et firesifret antall Q5 i det norske markedet, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Audi i Norge.

Med nye Q2, fersk Q7 og nå nye Q5, er det liten tvil om at Audi satser stort på SUV og nå stiller med det kanskje mest moderne modellspekteret på markedet.

En av nyhetene Q5 fronter, er quattro med ultra-teknologi. Som de fleste vet, er Audi kjent for sitt permanente firehjulsdrift-system, men nå for tiden gjelder det å kutte der man kan for å minimere forbruk og utslipp. Dermed har man utviklet et system hvor driften bakover kobles ut når den ikke trengs. Hverken kjøreegenskaper eller fremkommelighet skal påvirkes.

Redusert vekt med opp til 90 kg, mer plass, effektive motorer og mulighet til luftfjæring, er blant høydepunktene på den nye SUVen. Den har naturligvis også interiør i samme stil som A4 og Q7 – noe vi liker veldig godt.

To versjoner vil foreløpig tas inn til Norge. Den rimeligste starter på 602 100 kroner og har en toliters dieselmotor på 190 hestekrefter, quattro og S-tronic dobbeltclutch-automat. Den andre er 252-hesters bensinmotoren vi kjenner fra blant annet A4. Her starter prisen på 739 900, kraftoverføringen er den samme.

De første som bestiller bilen, vil få den i løpet av våren.