Av David K Andersen

Ford har sluppet de første bildene og en god informasjon om helt nye Fiesta. Ting tyder på at den vil ta småbilklassen til et nytt nivå.

Allerede fra starten av vil nye Fiesta komme i flere nye og interessante versjoner, blant annet ST-Line, luksusmodellen Vignale og offroad-aktige Active.

For å starte med sistnevnte, er det liten tvil om at en høyere versjon med litt røffere styling er i tiden. Active er en ny serie, og det er første gang Fiesta kommer i en crossover-utgave. Høyere bakkeklaring, takrails og SUV-inspirert styling er ingrediensene.

Vignale-versjonen joiner allerede eksisterende luksus-versjoner av Mondeo, S-Max, Kuga og Edge. I tillegg til all ekstraservicen du får både i kjøpsprosessen og som eier av en Vignale-modell fra Ford-forhandleren, byr Fiesta Vignale på unike 18-tomsfelger, eksteriørdetaljer og egne farger. Setene er tilgjengelige i luksuriøst skinn med eget Vignale-mønster.

ST-line er som vi allerede vet inspirert av Ford Performance. Vi snakker styling og detaljer på både ut- og innside. Eksempelvis egne alu-felger, annen grill, front, sideskjørt, bakfanger, sportsseter og sportsratt. Ford sier ST-line er for dem som ønsker det sportslige imaget ST-modellene har, men som ikke trenger de samme ytelsene. Understellet er stivere og gir mer dynamiske kjøreegenskaper en standard-modellene.

På utstyrssiden skjer det en hel del. Via to kameraer, tre radarer og 12 ultrasoniske sensorer, fanger nye Fiesta opp alt som skjer rundt bilen og opp til 130 meter unna den. Det er dette som ligger til grunn for et avansert autobremssystem som også leser fotgjengere. Frontlysene er også koblet til, slik at funksjonen er aktiv også når det er mørkt og en fotgjenger for eksempel krysser veibanen foran deg. Meget bra.

Parkeringshjelpen får også en oppdatering med Fiesta. Her får du både hjelp til lukeparkering og til vanlig parkering for eksempel i parkeringshus. Nytt er at også bremsene er koblet til systemet, slik at dersom du ikke hører på instruksene du får for bruk av gass og brems, vil bilen selv stoppe før sammenstøt inntreffer.

Varsling for kryssende trafikk bak bilen er på plass, og det er ifølge Ford den første gangen dette tilbys i småbilklassen. Skiltleser og automatisk lys kommer også.

Adaptiv cruisekontroll er en annen funksjon mange helt sikkert vil bli glade for å finne i en småbil.

På infotainmentfronten kommer Fiesta med det nye Sync3-systemet. Jeg har ikke testet det selv ennå, men det sies å være meget bra. Skjermen er på 8 tommer og Apple Carplay og Android Auto er på plass. En ny avtale på lydanlegg sørger for mulighet til Bang & Olufsen, skreddersydd for Fiesta. Med 10 høyttalere, sub og 675 watt effekt, burde bilen lett kjøre fra alle andre småbiler på lyd.

Nye Fiesta er 7,1 cm lenger og 1,2 cm bredere. Ett av resultatene er 1,6 cm mer benplass i baksetet. Det skal også ha fått mykere sittepute og bedre sidestøtte.

Komforten iveratas blant annet ved hjelp av bedre støyisolering. Den nye modellen har 7 prosent lavere støynivå i 100 km/t. Dører som er lettere å lukke og dørkantbeskyttelse som spretter ut når dørene åpnes, legges også til på komfortkontoen.

På motorsiden vil vi fortsatt finne Fords glimrende 1-liters turbomotor. Den får selskap av en ny 1,1-liter på 80 hk og en 1,5-liters diesel. Disse to blir nok mindre vanlige i Norge.

En av de mest interessante tekniske nyvinningene, er at gassrespons, tomgangskjøring, turbotrykk og girskiftindikator alle er variable og kan tilpasse seg situasjonen. Dette gjelder for biler med manuelt gir, og aktiveres via en øko-knapp. Det ser også ut til at 1-literen får sylinderkutt, noe som er helt nytt for slike små motorer. Om det er en eller to sylindre som tas ut av funksjon når de ikke trengs, vet vi ikke ennå.

Ford sier chassiset er forbedret, blant annet som følge av stivere karosseri som gir bedre kontroll på hjulbevegelsene. Nye Fiesta skal både være morsommere å kjøre enn den den gamle, blant annet med bedre styrefølelse, og mer komfortabel.

Med såpass mange nyheter både på utstyr og teknikk, og videreføring av Fiestas underholdende kjøreegenskaper, ligger mye til rette for at lista i småbilklassen nå er på vei opp til neste hakk.