Hjem Nyheter Nyheter: Mercedes-Maybach S650 Cabriolet

Nyheter: Mercedes-Maybach S650 Cabriolet

Av Vegar Bjørge

Når luksus betyr alt og kun det beste er bra nok. Mercedes kan nå levere en cabriolet som går utenpå det meste. Maybach S650 Cabriolet har samme motor som sitter i AMG-versjonen S65. Det vil si en V12 på 6,0 liter med en fantastisk akustikk. Effekten på 630 hk skal gi akselerasjon til 100 på 3,8 sek. Forbruket, for den som er interessert, er moderate 1,2 l/mil som gir et CO2-utslipp på 272 g/km.

Utvendig kan man kjenne igjen bilen på forandringer i fronten, med utbredt bruk av krom i støtfanger. I tillegg har luksusbilen fått nye elegante, men kanskje litt kjedelige, 20″ lettmetallfelger. Man kan også finne noen Maybach-logoer på diverse steder på bilen.  Luftfjøring med trinnløs variabel demping er standard, og tilpasset komfort eller sport etter hva man måtte ønske. Det er ikke enkelt å være anonym i en slik bil, om man skulle ønske det.

Innvendig er setene fått sømmer som skal ligne en fallende foss. «Flowing lines» kaller Mercedes dette og man har tatt det fra konseptbilen Concept S-klasse Cabriolet. Ellers er det lite å klage på i cockpiten. Alt av utstyr som man kan få i andre S-Klasse Cabriolet er også tilgjengelig i Maybach. Dette inkludere AIRSCARF som gjør det mulig å kjøre nedcabbet også på kjølige vårdager.

Mercedes-Maybach S650 Cabriolet bygges i kun 300 eksemplarer. Prisen er 300 000 euro plus avgifter.