Hjem Nyheter Nyheter: Nye Countryman blir Minis første hybrid

Nyheter: Nye Countryman blir Minis første hybrid

Av Vegar Bjørge

Morofaktoren skal beholdes selv om Mini går over til elektrisk drift. Foreløpig er det snakk om en kombo mellom el og bensin, og først ut i nye Countryman.

«Med denne modellen vil vi bevise Mini-kunden om fordelene ved hybriddrift», sier Sebastian Mackesen, sjef for MINI varemerke.

«Vi vil også imponere alle som allerede har erfaring med hybridbiler om Minis go-kart kjørefølelse, fortsetter han.

Nøkkelen for å få til dette er en bensinmotor og elmotor som jobber optimalt sammen, ikke bare for å gi best mulig drivstofføkonomi, men også for å gi den beste kjøreopplevelsen.

Man vil ha muligheter til å kjøre på ren eldrift i hastigheter opp til 125 km/t. Drivlinjen er den samme som sitter i BMW 225 xe, og dermed har også Countryman Hybrid drift på alle fire. Bensinmotoren drar foran, mens elmotoren drar bak. 224 hk er den samlede effekten og det skal gi mer enn god nok akslerasjon. Vi vet foreløpig ikke noen tall, men den bør kunne være like rask eller raskere enn BMWen.

Utvendig er det bare luka til ledningen som viser at dette er en ladehybrid. Innvendig er turtelleren byttet ut med kraftmåler, mens startknappen har blitt gul pulserende. Resten av bilen er ganske lik en vanlig Mini.

Nye Countryman kommer i løpet av neste år, og regn med at hybriden kommer enda litt senere.

Her kan du lese om BMW 225 xe