Hjem Nyheter Nyheter Paris: Mercedes E-klasse All-Terrain

Nyheter Paris: Mercedes E-klasse All-Terrain

Av David K Andersen

For første gang kommer Mercedes med allvei, eller skal vi si allterreng-versjon av en av sine stasjonsvogner. Nye E-klasse er den utvalgte, dette er de første bildene.

Jeg har vært spent på denne. Er på en måte vant til slike versjoner av Volvo og Audi, men hvordan vil Mercedes se ut?

Vi skal kikke nærmere på denne bilen under Paris-utstillingen neste uke og komme tilbake med førsteinntrykk etter det, men ut fra bildene ser det ut til at Mercedes lykkes godt.

I fronten skiller grillen seg betydelig fra vanlige E-klasse, på All-Terrain er designet hentet direkte fra SUV-porteføljen. Frontfangeren bærer også tydelig offroad-preg. I tillegg kommer bakkeklaringen og de store sorte skjermbredderne.

Krysningen av eksklusiv luksusbil med elegante linjer og off-roader ender ikke uten videre godt, men i dette tilfellet ser det altså fra mitt ståsted meget bra ut.

Dynamic Select, kjøreprogramvelgeren til Mercedes, får her et ekstra program med samme navn som bilen. Du vil blant annet kunne heve den og maksimalt oppnå bakkeklaring på 15,6 cm. Du får også ekstra instrumentering som blant annet viser styrevinkel og høydenivå på karosseriet. Firehjulsdrift er selvfølgelig standard.

Fra starten av våren 2017, kommer All-Terrain til å leveres med 220 dieselen på 194 hestekrefter og 400 Nm. 9-trinnsautomaten er standard. Seksere loves kort tid etter lansering.

– En All-Terrain-modell fra Mercedes-Benz har i lang tid
vært etterspurt av både nye og gamle kunder. At den er basert på vår mest
avanserte bil noen sinne gjør at vi er ekstra stolte over å kunne vise frem nye
E-Klasse All-Terrain. Med kjøreegenskapene til en stasjonsvogn og
fremkommeligheten til en SUV er vi sikre på at dette blir en vinner på det
norske markedet, sier kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz personbil,
Christoffer Nøkleby.

Forrige artikkelTest: Mercedes-Benz E200 mot Jaguar XF 20d
Neste artikkelTest: BMW 520d xDrive