Hjem Nyheter Nyheter Paris: Volkswagen viser elektrisk fremtid

Nyheter Paris: Volkswagen viser elektrisk fremtid

Av David K Andersen

Vi har vært klar over at Volkswagen har planer om å vise en elbil på bilutstillingen i Paris. I dag får vi et par smakebiter.

VW selv sier denne bilen blir like revolusjonerende som Bobla var i sin tid. Nøyaktig hva den har som kvalifiserer til det, må vi foreløpig spekulere litt i.

Matthias Müller, sjef for VW-gruppen, har sagt at bilen vil få en rekkevidde på mellom 40 og 48 mil. Innen den er antatt å være på markedet i 2019, vil nok ikke det i seg selv være nok til å snu verden opp ned. Opel har jo sin bil med omtrent samme rekkevidde i Norge allerede til våren.

Det interessante er imidlertid at det sies denne elbilen vil kunne lades opp på bare 15 minutter. Om det stemmer, snakker vi antakelig en liten revolusjon, og kanskje er dette grunnen til Volkswagens sammenligning med Bobla.

Engelske Autocar kan for øvrig rapportere at bilen vil ha «Volkswagen ID», et nytt system hvor du bygger ditt eget sett av innstillinger for bilen som du kan ta med deg fra bil til bil. Altså vil du for eksempel umiddelbart ha ditt oppsett klart i bilen selv om du skulle sette deg inn i en VW leiebil du aldri har sett før.

Dette er den andre i en serie på fem elbiler. Den første, Budd-e, kan du lese mer om her.

«Think New» er Volkswagens tema for Paris-utstillingen. Vi kommer tilbake med mer når vi er på plass i Paris.