Hjem Nyheter Nyheter: Europa-premiere for Opel Ampera-e i Paris

Nyheter: Europa-premiere for Opel Ampera-e i Paris

Av David K Andersen

Mange venter på Ampera-e – den vil sette ny standard for rekkevidde blant de folkelige elbilene. På bilutstillingen i Paris i starten av oktober skal den vises for første gang i Europa.

Vi på Bil og Motorbloggen er de eneste i Norge som har sett denne bilen, prøvesittet og så videre – det skjedde i New York i vår da vi fikk en nærmere titt på Chevrolet Bolt – søstermodellen som skal selges i USA. Les mer her.

Foto: David K Andersen

Nå er det altså snart klart for første visning av Europa-modellen i form av Opel Ampera-e.

– Vi gleder oss til å kunne presentere nye Ampera-e i Norge, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen. – Den vil bli først ut av tredje generasjon elbiler. Med sin rekkevidde og plass blir den et reelt alternativ til biler med tradisjonelle drivlinjer, og med en pris som gjør den tilgjengelig for folk flest.

Hva den prisen blir, vet vi ikke ennå. Men vi fikk litt andre nye opplysninger i dag. Bilen vil få 204 hestekrefter og kommer dermed til å bli temmelig rapp. Opel oppgir 0-50 km/t på 3,2 sekunder og 80-120 km/t på 4,5. De sier det er foreløpige data, men de er antakelig ikke langt unna. Den amerikanske modellen er for øvrig oppgitt til å klare 0-60 mph, som tilsvarer 0-96 km/t på 6,9 sekunder.

Foto: David K Andersen

Med andre ord blir sannsynligvis dette ikke bare en elbil du kan kjøre langt mellom ladingene med, men også en ganske morsom en.

Opel sier også at den vil få mye plass takket være at batteripakken ligger flatt. Den skal tilsvare en gjennomsnittlig kompaktbil ala Golf eller Astra på dette området, og etter prøvesitting og nærmere undersøkelse av Bolt i New York, er vi ikke uenige i det.

Bilen blir naturligvis utstyrt med den seneste generasjonen Intellilink infotainment som blant annet har Apple CarPlay og Android Auto, og den vil få Onstar som du blant annet kan lese om her.

Vi kommer tilbake med egne bilder og mer info i forbindelse med Paris-utstillingen.