Hjem Nyheter Nyheter: Tøffe Toyotaer du bare kan drømme om

Nyheter: Tøffe Toyotaer du bare kan drømme om

Tekst og foto: David K Andersen

Disse bilene får du ikke kjøpt, i alle fall ikke i Norge. Bor du i USA derimot…

Toyota selger selvfølgelig biler over hele kloden, og da må man tilpasse produktene etter markedene. Samtidig er det kanskje noen av de modellene som ikke selges her i Norge som likevel kunne passet ganske bra?

For eksempel denne 4Runner TRD Pro som nå har kommet i salg i USA. Noen husker kanskje at 4Runner ble solgt i Norge en gang i tiden også? Det var en ganske enkel pickup-basert SUV med ramme, og det samme gjelder fortsatt for 4Runner. Den er basert på pickupen Tacoma som er i klassen over HiLuxen vi kjenner her hjemme.

Som navnet tilsier, er det Toyotas amerikanske racingavdeling TRD som har utviklet bilen. Den har spesielle dempere som er utviklet sammen med Bilstein, og fjærene kommer fra TRD. Den er hevet og har diffsperre bak, kraftige beskyttelsesplater, egne felger, diverse stylingdetaljer og ekstreme Nitto Terra Grappler-dekk.

Firehjulsdriften er permanent og senterdiffen er av Torsen-type med låsing. Motoren er en 4-liters V6 bensin med 270 hestekrefter.

I USA starter 4Runner på ca 280 000 kroner, mens denne TRD-versjonen koster ca 360 000. Som vanlig blir man i slike tilfeller litt lei seg av de norske avgiftene.

En lignende TRD-versjon av pickupen Tacoma er på vei, men er ikke klar for salg ennå.

Tonka 4Runneren fra Sema-utstillingen i fjor høst, var også på plass på New York-messen i vår der vi tok disse bildene. Dette er Toyotas forslag til den ultimate offroadbilen, og jeg må vel innrømme at i forhold, blekner velkjente Arctic Trucks en hel del.

Bilen er hevet 10 tommer og har 38-toms hjul fra Mickey Thompson. En ikke ubetydelig mengde LED-lys setter prikken over i’en for dette monsteret