Hjem Nyheter Nyheter: Renault Koleos

Nyheter: Renault Koleos

Av David K Andersen

Med Koleos blir Renaults modellutvalg komplett. Kadjars storebror vises på Beijing-utstillingen og kommer til Europa neste år.


Koleos er kronen på verket for Renault. Siden Clio kom i 2012, har det franske merket til stor suksess fornyet seg fra ende til annen – den store SUVen fullfører forvandlingen. Ikke bare gjør den Renaults totale modellutvalg komplett, den sørger for en særdeles konkurransedyktig crossover- og SUV-lineup. Captur, Kadjar og nå altså Koleos.

At det dreier seg om en Renault er ikke vanskelig å se, designsjef van den Ackers designstrategi fra 2010 er komplett og Koleos er tydelig en del av familien. Samtidig skiller den seg lett ut – her er det mer muskler.

Den er også betydelig større enn Kadjar og skal være blant de romsligste i klassen. Renault sier baksetet utklasser konkurrentene med sine 289 mm med benplass. Bredden er dessuten god, og det er totrinns varme også bak. Bagasjerommet tar fra 542 til 1690 liter, mens det ikke sies noe om en 7-seters variant. Med tanke på at den slekter på Nissan X-Trail, er det litt rart.

Komfort på første klasse utloves. Forsetene er inspirert av dem vi kjenner fra nye Talisman, det lover svært godt. Blant annet har de polstring av skummateriale med varierende tetthet. De har dessuten varme i både pute og rygg, samt ventilasjon.

Med moderne infotainment i R-Link 2 som har stor berøringsskjerm i portrettformat, alle moderne førerassistentsystemer og påkostede materialer i innredningen, burde Koleos kunne bli en populær bil her i Norge.

Om den kommer hit, er ikke avgjort riktig ennå, men sjansene er gode: – Nye Renault Koleos vil ha salgsstart i Europa i 2017 og det vil
være naturlig for oss å vurdere denne til Norge, sier Renaults norske PR-sjef, Roger Andersen. – SUV og 4×4 segmentet er noe vi
nordmenn fortsatt setter stor pris på og nye Koleos bør være en modell som har
gode forutsetninger for å lykkes. Et eventuelt lanseringstidspunkt er for tidlig å si noe om. Før
dette skal vi lansere svært spennende nyheter som Talisman Sport Tourer, Megane
Sport Tourer og nye Scenic. Med Renault Koleos vil modellutvalget vårt få tilført en raffinert
SUV i D-segmentet og nærmest komplettere personbilutvalget. Som alltid vil en
konkurransedyktig pris være viktig i vurderingen om å lansere den i Norge, men
det skal nok mye til for at den ikke blir å finne på norske veier i løpet av
2017.