Av Vegar Bjørge

I aller første løp bak rattet på en Porsche 911, kjørte Dennis Olsen inn til en imponerende 3. plass i helgens Porsche GT3 Cup Challenge Middle East. Løpet gikk på samme bane som Formel-førerne kjempet om VM-poeng, og selv om Bahrain GP ikke er det best besøkte Formel 1-løpet, får Porsche-kjørerne mye oppmerksomhet. Morsomt er det da at en ung mann fra Våler i Østfold er med og setter farge på det hele.

Vi forsto på fredagens trening at Dennis hadde skumle planer. Da var det ingen som klarte å holde hans tempo. I kvalifiseringen gjorde han derimot feil vurdering av dekkene sine og klarte ikke helt å kjøre en like bra tid som på trening.

– Jeg gjorde en tabbe med dekkene under kvalifiseringen, så dekkene bak var utslitt før jeg kunne sette en ordentlig god tid. Dermed måtte jeg starte fra femte startposisjon. Men jeg hadde et bra løp, og klarte å kjøre meg opp til tredje plass. Jeg hadde noen fine fighter på banen som jeg gikk seirende ut av, sier Dennis.

Porsche-førerne kjører to løp på løpshelger, men tekniske problemer ødela det andre løpet for Dennis. Bilen kom seg ikke fra startplata og dermed måtte Våler-gutten bryte.

– Det ser ut som det var en clutsjfeil i søndagens løp, men slik er racing. Jeg er veldig fornøyd med debuten, og teamet gjorde en kjempejobb gjennom hele helgen, avslutter han.

Vi kommer til å følge spent med på Dennis Olsen i tiden fremover. Han skal kjøre i det tyske mesterskapet for Porsche Cup hvor han kommer til å møte sterk motstand. Fra før har han kjørt mot Formel 1-fører Max Verstappen, og var til tider raskere enn den unge Formel 1-stjernen.