Hjem Nyheter Nyheter New York Auto Show: Honda Red Bull GRC Civic Coupe

Nyheter New York Auto Show: Honda Red Bull GRC Civic Coupe

Av David K Andersen

Rallycross er på oppadgående, både FIAs verdensmesterskap og den litt mer amerikanske serien Global Rallycross Championship er i sterk vekst. Nå kaster også Honda seg med i kampen.

Bilen du ser på bildene er den nye Civicen i coupe-versjon. Som du kanskje husker fra Genéve-utstillingen for noen uker siden, viste Honda det som snart blir helt nye Civic i femdørs utgave her i Europa. I USA derimot, var nye Civic på plass som sedan allerede for et snaut år siden. Etter den kom coupeen, og det er den de skal bruke i rallycross.

Det er svenske Olsbergs MSE som har bygget bilen, og rallycross-satsingen skjer i samarbeid med Red Bull. Bilen hadde sin offisielle avduking på New York-utstillingen for noen dager siden.

Det utloves over 600 hestekrefter og at sprinten til 100 km/t skal gå på under 2 sekunder. Første løp er i Phoenix, Arizona 21. mai. Der vil Sebastian Eriksson og Joni Wiman stille til start i denne bilen.

I virkeligheten må jeg innrømme den ser merkverdig snill ut – Hondas Civic Type R i gateversjon ser jo faktisk sintere og mer ekstrem ut enn denne. Samtidig er det kult med en skikkelig coupe i rallycross, og bilen er svært lav. Det blir spennende å se hva Honda og Olsbergs MSE kan få til!