Hjem Nyheter Nyheter: Volkswagen Saveiro

Nyheter: Volkswagen Saveiro

Av Vegar Bjørge

Volkswagen sine nyttekjøretøy er populære biler og i Norge har de vært på topp i flere år. Transporter, Caddy, Crafter og Amarok er alle modeller som er på topp og det ikke bare her til lands. Men har du hørt om Volkswagen Saveiro? Ikke det nei. Kanskje ikke så rart for modellen bygges i Argentina for det Sør-Amerikanske markedet, og den selges ikke i andre deler av verden. Egentlig synd for den ser ganske så kul ut.

Basisen for den tøffe pick-upen er storselgeren Gol. Ikke hørt om den heller? Volkswagen Gol er på størrelse med Polo og like populær i Sør-Amerika som Gol er for oss nordmenn nå i påskens lange fridager.

Motoren i Saveiro er en 1,6 liters maskin på 110 hk med bensin på tanken, eller 120 hk om etanol benyttes. Den kommer med 2 karosserivarianter, enten enkel hytte eller dobbel hytte.

Til årets modeller oppdateres front og interiør som nå ikke ser så mye annerledes ut enn de vi er kjent med her i Europa. Kanskje vi i en perfekt verden også kunne få kjøpt disse prisgunstige og kanskje litt enklere modellene her til lands? Jeg kunne fint kjørt en slik om jeg hadde hatt behovet for en pick-up..,,

Foto: Volkswagen