Hjem Nyheter Nyheter Genéve: Volvo V40 får facelift

Nyheter Genéve: Volvo V40 får facelift

Tekst og foto: David K Andersen

Den ble vist første gang i Genéve for nøyaktig fire år siden. Nå er det tid for facelift, og Tors hammer inntar også kompakte V40.

Volvos minste bil er lett å like. I alle fall gjorde vi det da vi testet Cross Country-versjonen for snart to år siden (les testen her). Nå er det tid for midtlivsoppdateringen – Volvo hadde tatt med nykomlingen til Genéve-utstillingen.

Det er lett å se at bilen er ny. Først og fremst fordi den har fått Volvos nye lyssignatur foran – Tors hammer. Det linker V40 til XC90 og nye S/V90. I tillegg er merket i grillen nytt, og det er selve grillen også.

Fem nye farger blir tilgjengelig, fire av dem blåfarger. Den får også 8 nye felgdesign. Oppdateringene gjelder både den vanlige utgaven av V40, og Cross Country-versjonen.

Innvendig er kule nye setetrekk det første man oppdager. Et nytt rattdesign kommer, og så har Volvo plukket ut en rekke nye dekorpaneler. Dørpanelene får kontrastsømmer, og for første gang blir V40 å få med sort taktrekk.

Volvo On Call-appen er på plass i oppdatert versjon – den lar føreren fjernstyre og kontrollere en rekke funksjoner i bilen. For eksempel kan du synkronisere kalenderen din med Volvo On Call, og få opp avtaler i infotainmentsystemet samtidig som adressen dit du skal, legges inn i navigasjonen.