Hjem Nyheter Nyheter: Buick Avista Concept

Nyheter: Buick Avista Concept

Av Vegar Bjørge
Foto: Buick

Buick kom med en vakker sportscoupe til Detroitsalongen. Avista er på konseptstadiet men om vi er mange nok som vil ha den, så dukker den kanskje opp i en eller annen utgave. Om vi i Europa skal få glede av den, må det komme Opel-merke i fronten, og akkurat det kan skje. I denne amerikaneren er det mye neste generasjon Insignia, vil jeg tro. En fantastisk tanke og tenk om vi da også får en Insignia Coupe med navnet Monza? Drøm til side og litt fakta:

Konseptet er en 2+2 seter eller en Grand Turismo om du vil. Under panseret sitter det en V6 med dobbelturbo og 3,0 liter som yter 400 hk og driver bakhjulene. Motoren er koblet sammen med en 8-trinns automat, er utstyrt med Start/stopp funksjon og Active Fuel Managment. Sistnevnte betyr at den kobler ut sylindrer for å spare drivstoff.

Innvendig er det grått lær, aluminium og karbonfiber som gjelder. Ellers har den en mengde utstyr man forventer i morgendagens biler. For eksempel et system som ser til at luften inne i bilen er av høyeste kvalitet, head-up display med 3D-visning og selvfølgelig skjerm som går over det meste av dashbordet. Utvendig kan man lett bli imponert av lekre linjer med detaljer som for eksempel de tofargede felgene i størrelse 20″, krom i luftventilene på siden og touch-pad dørhåndtak.

Så får man håpe at dette konseptet dukker opp i en produksjonsbil i nær fremtid