Hjem Klassikere Adventskalender: Våre 24 konseptbilfavoritter. 15.des.: 1986 Italdesign Machimoto

Adventskalender: Våre 24 konseptbilfavoritter. 15.des.: 1986 Italdesign Machimoto

Av Redaksjonen

Det glade 80-tall gikk ikke hen uten artige konsepter basert på nettopp det: Tiårets lette og optimistiske følelse. Som med en skikkelig fest, går det til slutt galt, men før den tid må man ha det litt moro!

Økonomien blant folk flest var såpass at interessen for kjøretøy som ikke bare var nyttige, for alvor bredte om seg. På 60- og 70-tallet bygde gjerne folk buggyer selv, nå skulle man kunne kjøpe fritidsbilen ferdig bygd. Oljeprisen var lav, fargene i pastell – her skulle man ha det moro.

Italdesign presenterte Machimoto på Torino-messen i 86 og delte meninger på nivå med vann-skillsene til Moses. Og som Italdesign selv sier: Enten aksepterer du bilens karaktér som en intelligent provokasjon, eller så analyserer du feilene og anser den som en museumsgjenstand.

Bilen sitter på en Golf II-plattform og motoren er den glimrende 1,8 16-ventileren på 139 hk. Men det var selvfølgelig ikke attraksjonen.

Her sitter nemlig alle mann som på en motorsykkel. Den har to parallelle saler med plass til tre på hver. I tillegg kan et baksete slås ut slik at bilen tar 9 stykker. For å komme inn i den, åpnes bare sidebeskyttelsen oppover, og den har to-punkts sikkerhetsbelter. Vi er imidlertid litt usikre på hvordan bilen hadde gjort det i en Europ Ncap-test.

Legg merke til rattet som har utvippbare styrehendler. Bare sånn i tilfelle du føler mer for å kjøre motorsykkel en dag.