Hjem Nyheter Nyheter: Fiat 124 Spider

Nyheter: Fiat 124 Spider

Av David K Andersen

Fiat lar ikke retrokonseptet begrenses til 500-modellene. Her er første bilder og info om nye 124 Spider.


Vi har visst at denne ville komme, Fiat Chrysler har i lengre tid hatt et samarbeid med Mazda om en ny roadster med base i MX-5. Dog trodde vi først det ville bli en Alfa. Men så ble det altså en Fiat istedet.

Og bare for å ta Mazda-biten først; her er det mye MX-5. Vi ser det til og med på linjene på sidene bak som for meg minner litt om andre generasjon MX-5. Det er imidlertid interiøret som gir det bort. Det er liten tvil om slektskapet.

Men hva gjør egentlig det. Du kan knapt finne en bedre bil å dele grunn med. Vi har ikke prøvekjørt nye MX-5 ennå, men ting tyder på at det er den beste noen sinne. Lettere, sportsligere og bedre utstyrt.

Men én stor forskjell er det. 124 Spider får nemlig Fiat motor. Nærmere bestemt en 1,4 liters Multijet med 160 hestekrefter og 250 Newtonmeter. Om det er en fordel eller et minus sammenlignet med Mazdas sugemotorer gjenstår å se – begge er gode.

Fiat sier de har hentet inspirasjon den originale Spideren – kjent som en av tidenes vakreste biler. Hvordan den nye bilen lever opp til arven får vi kanskje vente med å bestemme oss for til vi har sett den i virkeligheten. På nåværende tidspunkt har vi ingen informasjon fra norsk importør hva gjelder om og når den måtte komme hit.