Hjem Nyheter Nyheter Frankfurt 2015: Volkswagen Tiguan

Nyheter Frankfurt 2015: Volkswagen Tiguan

Av David K Andersen

En av Frankfurtmessens store nyheter er helt nye Volkswagen Tiguan. I dag kom de første offisielle bildene.

VW var forholdsvis tidlig ute med luksus-SUVen Touareg. Da tok det lenger tid før man beveget seg inn i folke-SUVenes verden. Men da det først skjedde, med Tiguan i 2007, ble det ikke uventet suksess. Hittil har det blitt solgt 2,64 millioner eksemplarer. I kveld presenteres andre generasjon i Frankfurt.

Hele fire ulike versjoner står klare for presentasjon. En sportslig R-Line, en klassisk gateversjon, en offroad-versjon og en GTE (Plug-In Hybrid). Sistnevnte er jo en viktig nyhet i seg selv. Om den får firehjulsdrift eller ikke, vet vi ikke ennå, men skulle den gjøre det…. Vel, ordet suksess er igjen nærliggende.

Dette er den første SUVen på MQB-plattformen (først sett i Golf 7). Vekten er 50 kg lavere, og plassen innvendig betydelig større. Bagasjerommet tar voldsomme 615 liter – i praksis ser vi her for første gang en folke-SUV som kan skilte med like god plass som ev voksen stasjonsvogn.

8 ulike motorer fra 115 til 240 hk vil bli tilgjengelig og de skal være opp til 24% mer effektive enn forgjengerne. Firehjulsdriftsystemet er også mer avansert og vil blant annet gi føreren mulighet til individuelle justeringer på en helt annen måte enn tidligere. 4Motion Active Control kaller VW det.

Tilhengervekten blir opp til 2500 kg og en rekke sikkerhets og assistentsystemer vil bli tilgjengelig. Faktisk sier VW i pressemeldingen at autobrems med fotgjengergjenkjenning og filholder blir standard på alle modeller. Nyvinninger på online-tjenester er også på plass med blant annet varsling om ulykker, kø eller parkeringsmuligheter langs ruten din.

Vi vet ikke mer enn dette foreløpig, men kommer tilbake da vi får mer informasjon. Her er bildene: