Hjem Nyheter Nyheter: BF Goodrich med nytt All-Terraindekk

Nyheter: BF Goodrich med nytt All-Terraindekk

Av David K Andersen

De fleste som har kjørt eller kjører firehjulstrekker av det kraftigere slaget, har vel vært innom BF Goodrich All-Terraindekkene. Kjent for unik slitestyrke og glimrende allround-egenskaper. Nå kommer det i kraftig oppdatert versjon!

Det ser likt ut, men BF Goodrich All-Terrain T/A KO2 er faktisk helt nytt.

Dekksidene er 20% kraftigere. Det lar seg gjøre ved hjelp av CoreGuard-teknikken som er utviklet gjennom ørkenracing og går ut på en spesiell behandling av tekstilkorden. Det nye dekket tåler dermed ennå mer i terrenget. Dekksidene er dessuten designet for å avledet skarpe objekter og dermed minske risikoen for punktering.

Skarpere ribber langs sidene og forhøyet mønster på skuldrene, samt 3D-lameller, gir 10% bedre grep i gjørme/leire og 19% bedre grep på snø.

Nytt mønster og ny gummiblanding sørger for dobbelt så lang levetid på grus og 15% lenger levetid på asfalt. Det nye selvstående mønsterdesignet sørger dessuten for jevnere slitasje ved langkjøring og kvitter seg raskere med småsteiner som kan sette seg fast.

Jeg har selv kjørt tusenvis av kilometer på All-Terrains, blant annet på denne gode gamle F-250en som fungerte som arbeidsbil i mange år. At slitestyrken har blitt ennå bedre er nesten utrolig. Ellers er nok bedre grep på leire og snø velkomne nyheter.

Dekket er i salg i Norge nå i juli.