Hjem Nyheter Nyheter: Fiat 124 Spider

Nyheter: Fiat 124 Spider

Av David K Andersen

Nye Mazda MX-5
Foto: Mazda

Mazda MX-5 er en av årets store nyheter for bilinteresserte. Vi har sett bildene og noen få motorjournalister har allerede prøvekjørt. Rapportene har vært særdeles positive og vi gleder oss voldsomt til den etter hvert kommer til Norge.

I forbindelse med utviklingen av nye MX-5, fikk vi i 2012 vite at Alfa Romeo var involvert i prosjektet og at plattformen også skulle brukes til nye Spider. Etter det har det vært ganske mye frem og tilbake. Ikke hva gjelder Mazda, men da det kom til den italienske delen av det hele. Den ene dagen er prosjektet skrinlagt, den andre dagen ikke.

I dagene før jul i fjor, skjedde det mer. Engelske Car Magazine hadde i januar-utgaven et intervju med Alfa og Maseratis sjef Harald Wester, som sa at den ferdige versjonen av nye Alfa Spider ikke vil komme til å ha noe å gjøre med Mazda-samarbeidet. Den blir i stedet bygget på Fiat-Chryslers nye og egne bakhjulsdrift-plattform, også ment for 159s erstatter. En Alfa skal utvikles og bygges i Italia var begrunnelsen man antok lå bak.

Javel, så blir det ingen velkjørende og rimelig italiensk roadster med Mazda-aner likevel da? Joda, Wester fortsatte med å si at den kanskje kunne komme som en Fiat eller Abarth i stedet for som Alfa.

Etter å ha vært rolig rundt saken en stund, spurte visstnok engelske Auto Express Fiat-sjef Sergio Marchionne rett ut under Genevemessen i mars. Han snudde seg mot en annen Fiat-sjef som sto ved siden av og spurte: -Skal vi gjøre det nå? Kompanjongen nikket, og dermed bekreftet Marchionne at det blir en Fiat. Og den skal hete 124 Spider. Det skal ha vært en ganske festlig seanse hvor Marchionne tørt avsluttet med kommentaren -Se der gitt, der fikk du en verdensnyhet nå i dette rommet.

De siste ryktene sier at bilen vil presenteres på messen i Frankfurt til høsten eller på Los Angeles-messen rett over jul, og da som en 2016-modell som skal være på plass i butikkene i løpet av året.

Plattformen skal deles med Mazda, men vi vet ikke om det blir Mazda eller Fiat-motorer. Det som er sikkert, er at karosseriet blir helt eget for 124en.

Så får vi bare vente litt til, men dette blir en spennende bil. Jeg håper på fantastisk design. Og kanskje en Fiat turbomotor?

Fiat 124 Spider. Er det lov å håpe den nye blir like vakker?
Foto: Fiat