Hjem Nyheter Nyheter: Toyota RAV4 Hybrid AWD

Nyheter: Toyota RAV4 Hybrid AWD

Av David K Andersen
Foto: Toyota

Toyota fortsetter fornyelsen av programmet. Vi har allerede sett bilder av nye Auris og Avensis som kommer i til dels kraftig oppdaterte versjoner i løpet av året. I dag kom de første bildene av RAV4, og her blir det mer enn et vanlig facelift. Nå kommer nemlig endelig Norgesfavoritten med Hybrid.

Ikke bare er det en Hybrid. Det er en Hybrid som kan dra henger! Hele 1650 kg faktisk. Dessuten får den «Trailer Sway Control» – et system som automatisk stabiliserer både bil og henger.

Det er enkelt å se forandringen utenpå. Spesielt i fronten, nå med komplette LED hovedlys. Det er også endringer i sidepanelene, og bak er både lyktene og fangeren nye. På innsiden er det også forbedringer med økt bruk av myke kvalitetsmaterialer og nytt utstyr. Blant sistnevnte finner vi en ny TFT skjerm som blant annet kan gi 350-graders utsikt takket være kameraer rundt hele bilen.

På sikkerhetssiden blir RAV4 å få med Toyota Safety Sense. Det innebærer skiltlesing, filskiftvarsling, automatisk fjernlys, adaptiv cruisekontroll og oppdatert kollisjonsvern (autobrems) som nå vil operere i et større hastighetsområde.

Vi har foreløpig ikke så mange detaljer om det tekniske annet enn at det er snakk om en 2,5-liters motor, elmotor på bakhjulene og selvfølgelig firehjulsdrift.

Det er ikke vanskelig å tippe at dette blir en bil vi kommer til å se mye av på norske veier da den lanseres i starten av 2016.