Hjem Klassikere Auksjonsbil: Bentley T-Series Coupe Speziale by Pininfarina

Auksjonsbil: Bentley T-Series Coupe Speziale by Pininfarina

Av Vegar Bjørge

Foto: Bonhams

I helgen som var ble det avholdt auksjon hos Bonhams og her ble det solgt mange godbiter. En av de var denne Bentley T-Series Coupe Speziale. Den er bygget av Pininfarina og tegnet av Paolo Martin. Denne mannen sto også bak skjønnheter som Ferrari Dino Competzione og Lancia Beta Monte Carlo. En rik engelsk entreprenør ved navn James E Hanson (Lord Hanson), var bestilleren av prosjektet og selvfølgelig ble den bare bygget i et eksemplar. Pininfarina hadde med hell bygget en håndfull andre Bentley modeller i mellomkrigstiden og også noen få etter krigen.

Bilen skulle bli helt spesiell og Pininfarina ville la lorden få den for kostpris. De hadde en baktanke med dette og håpet at Rolls Royce ville gi de oppdraget med å bygge en kommende Bentley Continental. Slik ble det bare nesten, for denne bilen førte til at Rolls Royce ønsket å bygge en 2-dørs coupe med Rolls Royce grill. Camargue ble født og for den som titter nøye på bilen kan man se likheter. Kanskje den også ligner litt på en Ford Taunus 17M? Uansett ble det en ganske vakker og rar bil og den har deltatt på mange utstillinger og blitt vist frem i mange bøker.

Rundt starten på 80-tallet byttet den eier for den horrible summen av 225 000 pund. Dette ble sagt at dengang var det den dyreste bruktbilen noensinne. Dette er omtrent den samme prisen den ble solgt for hos Bonhams eller mer eksakt 250 140 pund. Bilen er i original stand men ikke helt strøken og har rullet 21000 miles. I Brewster Green med sort interiør er den absolut en fryd for øyet.

Mer informasjon og flere bilder finner dere på www.bonhams.com