Hjem Nyheter Sesongåpning i WRC

Sesongåpning i WRC

Av Vegar Bjørge

I dag starter rallysesongen igjen, ihvertfall den internasjonale. Vi har allerede gjort unna første NM-runde, og nå er det dags for første VM-runde. Førere og kartlesere har ikke hatt lange vinterpausen, men jeg vil tro de gleder seg like mye som oss. I Monaco er det flere favoritter. De to største er Sebastian Ogier og Sebastian Loeb. Sistnevnte gjør et innhopp i Citroen-teamet og skal kjøre sammen med Kris Meeke og Mads Østberg. Nordmannen må ses på som 3. fører ettersom det er de to andre som kan plukke merkespoeng.

Sebastian Ogier kjører fortsatt Volkswagen Polo og førerne i teamet er de samme som i fjor. Andreas Mikkelsen håper han kan nærme seg de to etablerte førerne i teamet og i kanskje vi får se Andreas på toppen av pallen allerede i år. Ogier er uansett favoritt til å ta VM-tittelen, men Latvala har vist at han er like rask som franskmannen bare han holder seg unna uhell.

I Hyundai handler mye om Thierry Neuville. Han vant i Tyskland i fjor, og ønsker å ta opp kampen mot Volkswagen førerne i år. Han har Dani Sordo som teamkompis. Disse kjører for Hyundai Shell World Rally Team, mens Haydon Paddon skal kjøre i Hyundai Motorsport sitt team. Disse teamene er begge styrt av Hyundai Motorsport og kanskje vi får se litt teamordre mellom disse 3 førerne?

Hos Ford setter de sin lit til Elfyn Evans og Ott Tanak. De er begge lovende og unge førere som vi enda ikke har sett det beste av. Kanskje disse også kan stå øverst på podiet i løpet av sesongen? I fjor vant de ikke Ford et eneste løp og hadde en av sine dårligste sesonger på mange år. Det skal det nå forandres på med unge og sultne sjåfører.

Mikko Hirvonen sa takk for seg etter fjorårets siste løp. Han var en av seriens beste førere, men uten å få helt de resultatene han ønsket. Han debuterte i WRC i Rally Finland 2002 og har vunnet 15 løp. Vi kommer sikkert til å få se mer av Hirvonen i rallyløypa og kanskje han dukker opp i Rally Finland?

I Monaco i dag kommer flere privatførere til å stille til start blant annet Henning Solberg. I tillegg skal det kjøres i andre klasser og til sammen 11 Citroen DS3 med 2 hjulsdrift skal kjøre i Junior WRC. Kanskje det grommest kommer likevel Francois Delecour, Marc Duez og Romain Dumas til å kjøre. De stiller til start i den nye FIA RGT Cup med hver sin Porsche 911!

De 2 første etappene går i kveld og vi skal oppdatere fortløpende på vår Facebook-side.