Hjem Nyheter Nyheter: Volvo S60 Cross Country

Nyheter: Volvo S60 Cross Country

Av Vegar Bjørge

Volvo fant tidlig tonene hos bilfolket med sin 850 Cross Country, og siden har de fulgt på rekke og rad. V70 Cross Country erstattet 850 og var familiens favoritt, V60 Cross Country skulle være for den mer sportige og V40 Cross Country er for den urbane. Nå kommer en for den vågale. S60 Cross Country er Volvo sin første sedan på stylter. Det ser ikke like elegant ut som i stasjonsvognutførende, men det kan hende vi blir vant til den og etterhvert liker den. S60 Cross Country får samme teknikk som hos V60 Cross Country. Det vil si 65 mm høyere bakkeklaring og valg mellom forhjulsdrift og Haldex firehjulsdrift. Motorutvalget består av en bensin og en diesel. T5 med 250 benisn hk kommer kun med firehjulsdrift, mens D4 med 190 diesel hk kan også fås med forhjulsdrift.

Blir dette en suksess? Det kan hende og Volvo lager ikke biler uten en tanke bak. Denne er nok først og fremst tenkt som storselger i Kina. Dermed får også Volvo muligheter for å selge mer av sine Cross Country-utgaver. Kineserne er glade i sedan-konseptet og det skulle ikke forundre meg at denne slår ordentlig godt an. Da kan det vise seg at Volvo gjør et virkelig godt sjakktrekk. Kanskje vi i fremtiden også får en Volvo S80 Cross Country?

Priser er foreløpig ikke kjent og debut skjer på bilutstillingen i Detroit denne uken. Salgsklar er den ikke før til sommeren. Da tar den opp konkurransen med blant annet BMW X4.