Av David K Andersen

Som vi vet, holder Mazda på med masse nytt om dagen. Vi har på kort tid skrevet om den nye småbilen Mazda2, roadsterlegenden MX-5, oppgradert Mazda6 med firehjulsdrift og ikke minst den nye kompakt-SUVen CX-3. I dag er det CX-5 sin tur. Den får facelift og blir å finne hos forhandlerne fra mars 2015.

Utvendig får den ny grill med langsgående riller og nye frontlys med LED hele veien. Det blir også LED bak. På innsiden blir infotainmentsystemet skiftet ut – det nye får større skjerm med touchfunksjon samtidig som knapper og hjul på siden av skjermen forsvinner. Videre blir DAB-radio standard og det er litt forandringer på det praktiske med flere koppholdere og slikt.

På utstyrssiden vil det komme kamerastyrt adaptivt fjernlys, oppdatert blindsonevarsling og den får Mazdas Rear Cross Traffic Alert som hjelper til ved rygging ut av parkeringsluker. Optimum får også radarstyrt cruise control og autobrems.

På motorsiden er det ingen nyheter annet enn at Optimum-versjonen blir å få med Mazdas 2,5-liters bensinmotor. Det er gode nyheter for bilentusiaster, vi har nettopp testet Mazda6 med den motoren og ble veldig imponert. Du kan snart lese den testen her på Bil og Motorbloggen.