Hjem Nyheter Nyheter: Opel Karl setter ny standard i småbilklassen

Nyheter: Opel Karl setter ny standard i småbilklassen

Av Vegar Bjørge
Foto: Opel

Opel satser på småbilsegmentet om dagen, og etter nye Opel Corsa og Opel Adam Rocks følger Opel Karl. Sammen med vanlige Opel Adam kommer disse fire modellene til å stå for brorparten av salget fra Opel i fremtiden. Slik er det ikke i Norge, for her vil vi fortsatt ha litt mer plass enn det vi egentlig trenger. Vi vil også sitte høyt og det skal se ut som vi kjører 4-hjulstrekk. Opel sine småbiler dekker ikke så enkelt disse kriteriene. I hvert fall om man bare ser til ytre mål. Opel Corsa har vokst såpass at den er like stor som siste utgave av Opel Kadett da den gikk ut av produksjon tidlig på 90-tallet. Dermed er det plass til flere modeller under den, og en av disse er Karl. Denne er faktisk større enn 1. generasjon Corsa.

Opel Karl er billig, men skal ikke føles enkel. Den skal være sterk, men har liten økonomisk motor. Den har teknikk og utstyr som større biler, men er likevel liten utvendig. Men på tross av størrelsen skal det være plass til 5 personer som også skal sitte komfortabelt. Opel legger lista høyt med nye Karl og de ønsker å være klasseledende i dette segmentet. «Kort, fast og full av karakter – navnet Karl viser til styrke. Opel sin nye innstegsmodell er en voksen bil og vil appelere til hjerte og intelektet», sier Opel-sjef Kar-Thomas Neumann. » Karl tilbyr typiske pel styrker, slik som høyteknologisk 1 liter, 3 sylindret bensinmotor og vår prisvinnende IntelliLink infortainment system», fortsetter han. Opel-sjefen avslutter med » Opel Karl er den perfekte bilen for prisbeviste kunder som er på jakt etter hverdagsbil med komfort og modeerne teknologi».

Karl har skarpe linjer med karakter. I fronten ser vi  det typiske Opel-smilet med den karakteristiske kromlista med Opel-merket. Langs siden går 3 linjer som er unik for denne småbilen og ishockey-kølla finner vi igjen på undersiden av dørene. Denne har blitt en del av Opel sin design og kom først hos Insignia. Store lamper foran og bak forsterker den moderne designen. Under panseret finner man den nye 3 sylindrede 1 literen fra Opel som yter 75 hk. Denne kobles sammen med en myk og moderne 5-trinns girkasse. Understell og styring er satt opp for og gi best mulig komfort og sikkerhet.

Utstyret er omfattende for klassen, og i tillegg til det man forventer av sikkerhetsutstyr slik som ESP, ABS og bakkestartassistanse, kan man få filskiftevarsler, City Mode, parkeringsassistanse, Cruisecontroll, tåkelys, aktive frontlys med hjørnelysfunksjon, varme i stoler og ratt og en elegant takluke.

3,68m lange Opel Karl er klar for levering til sommeren og vil da kunne fås i 10 forskjellige farger. Prisen i Europa er under 10 000 Euro. Norske priser er foreløpig ikke bestemt.

vegar@bilogmotorbloggen.no