Hjem Nyheter DTM: Audi dominerer på Hockenheim i DTM-finalen

DTM: Audi dominerer på Hockenheim i DTM-finalen

Av Vegar Bjørge

Audi var best i den siste runden av årets DTM-sesong og øverst sto en blid svenske. Mattias Ekstrøm var raskest i dagens løp og vant sitt andre løp på rad. Med en så sterk avslutning av sesongen ble det også 2. plass i mesterskapet. Ekstrøm tok nesten like mange poeng på de to siste løpene som han tok i de 8 første. Hadde svensken fått opp tempoet litt før, kunne han blitt en reell utfordrer for Marco Wittmann. Wittmann sikret seg mesterskapet allerede forrige runde og var heller anonym i dag. BMW-føreren endte på 5. plass, men mellom han og Ekstrøm var det 2 Audi-biler og 1 Mercedes. Mike Rockenfeller og Jamie Green tok pallen i sine Audier og dermed sikret også merkesmesterskapet for Audi. Paul di Resta ble beste Mercedes-fører med 4. plass.

Wittmann startet sesongen med en seier i første løp, som også var på Hockenheim, og det var hans 1. av årets 4 seirer. BMW sto øverst 5 ganger i år, Mercedes 3 ganger og Audi 2 ganger og det i de 2 siste løpene. Det har vært jevnt i år også mellom de 3 merkene, men jeg trodde BMW skulle ta merkesmesterskapet i tillegg til førermesterskapet. Vår svenske venn ville det annerledes og Audi sto til slutt på toppen 30 poeng foran BMW. Wittmann er bare 24 år og vinner DTM-tittelen i sin 2. sesong i serien.