Hjem Nyheter Nyheter: Ferrari F60America

Nyheter: Ferrari F60America

Av Vegar Bjørge

En ny spesialmodell er på vei fra Ferrari og stoppested for bilene er USA. Nå har Ferrari solgt biler «over there» i 60 år og det må selvfølgelig feieres. Ferrari F12 får stå som modell for en serie på 10 F60America. Taket er borte og front og ende har fått en gjennomgang for at eksklusiviteten skal være tydelig. Dette er ingen vanlig F60. 10 biler blir produsert og alle er allerede solgt til kunder som måtte bla opp 6 ganger så mye som det en standard F60 koster.
Disse spesialmodellene vil være populære samleobjekter i tiden fremover og regn med at prisene helt sikkert kommer til å stige. Legg forøvrig merke til det stilige interiøret hvor setene har forskjellige farger. Tøft! Motoren er det samme som i F12 Berlinetta, en V12 på 6,3 liter og 730 hk. Sprinten til 100 skal ta 3,1 sekund takket være en superrask dobbelclutsj kasse med 7 trinn.

Denne modellen er også et avskjed for Ferrari-sjef Luca di Montezemolo etter 23 år hvor han har gjeninnført eksklusivitet i det italienske merket. Det blir nå spennende å se forandringene som kommer hos Ferrari for ledelsen i Fiat ønsker helt klart å ta merket i en annen retning. Vi skal ikke se bort i fra at det kommer en ny innstegsmodell som kan konkurrere med billigere sportsbiler fra Porsche og Jaguar. Jeg liker eksklusiviteten Ferrari på nytt har bygd opp og håper ikke de går tilbake til 80- og 90-tallets trend hvor spesialmodellene glimret med sitt fravær. Fiat-sjef Marchionne tar over ansvaret for Ferrari og han vil ha flere Ferrarier på gata. De skal fortsatt være eksklusive men flere skal få muligheter til å kjøpe modellene. Med andre ord ville han han hatt flere F60America i produksjon. Uansett er det 10 lykkelige eiere som kan fylle opp sin garasje med enda en Ferrari, ja for bilene ble solgt til ekstremt gode Ferrari-kunder.

vegar@bilogmotorbloggen.no