Av Vegar Bjørge

Hamilton tok starten og fra da og inn var det aldri noen tvil om at engelskmannen kom til å vinne om bilen holdt. Sist løp ble han satt ut på grunn av en teknisk feil, men nå holdt heldigvis bilen. I tillegg kjørte Rosberg inn til en annen plass og dermed 2 Mercedeser på topp. Dette er merket å slå fremover og de har helt klart taklet nye motorregler meget godt. Hamilton var i tillegg den som brukte minst drivstoff av de i topp 10. Det er ganske imponerende da man i tillegg kjører fortest. Mercedes var dominante under treningene foran løpet, og selv om de fikk litt kamp under gårdagens kvalifisering, var det i grunnen ingen som var i nærheten av Mercedes. Vettel prøvde men hadde ikke farta inne og Rosberg kunne hele tiden kontrollere sin kjøring mot Red Bull-føreren.

Formel-1 består heldigvis av 11 team og det blir derfor alltid spennende løp. Dagens start gikk ikke uten incidenter og Magnussen kjørte inn i Räikkönen og ødela hans løp. Dette fikk Magnussen en 5 sek «stop and go». Jeg er i mot disse straffene og mener racing inneholder litt nærkontakt. Dessverre var også jeg såpass klok at jeg spådde dette i gårsdagens referat fra kvalifiseringen. Dansken kjørte seg likevel opp til en imponerende 9. plass. Dette er sterkt av nykommeren, men det var ikke bare han som imponerte. Russeren Kvyat ble tidenes yngste poengsplukker sist løp og tok poeng også i Malaysia. Bra gjort og helt klart et talent som kommer til å få bedre team og kjøre for etter hvert.

Noen har vellykkede løp mens andre har katastrofe løp. Ricciardo har hatt en håpløs sesongåpning i Formel 1, og etter å ha fått prikker på sin lisens for forrige løps diskvalifikasjon, ble det denne gangen en håpløs pit stopp som ødela alt for han. Han var med å kjempet om pallplass men fikk beskjed av teamet om å bremse opp for og ikke gi for mye trykk mot Vettel. Dette ville ikke Riciardo høre på og han ønsket å race sin teamkompis. Litt etterpå hadde han som sagt et veldig dårlig pit stopp. Han dro avgårde uten at ene dekket var skrudd ordentlig på og dermed tapte han enormt med tid. I tillegg kjørte han frontspoileren av sin bil og brøyt fra siste plass. En av feltet mest lovende førere blir offer for en dårlig team jobb, og i tillegg har han fått 10 plasser bestraffing foran løpet i Bahrain neste helg. Håpløst!

Om det murrer litt hos Red Bull er det nok ikke så mye bedre hos Williams. Massa ble bedt om å slippe frem mye raskere Bottas men ville heller fighte mot Button selv. Button kjørte sakte i fra og de som fighta var teamkompisene Massa og Bottas. Massa får nok noen harde ord av teamsjefen etter løpet, for det som kunne endt med 6. plass for Bottas ble heller en 8. plass. Jeg er for fighting og synes ikke teamordre er noe særlig, så Massa er løpets helt i mine øyne. Begge Williams-førerne kjører seg godt opp og gjør et veldig bra løp. Williams virker som har tatt et steg opp i år og det blir spennende å følge med på de.

Lotus får en bil i mål for første gang denne sesongen og er kanskje fornøyd med det. I fjor kjørte de om pallplasseringer med Räikkönen og Grosjean, men i år virker det som om det ikke er mulig. En som virkelig var med i dagens løp var Hulkenberg og det er imponerende hvor bra Force India-bilen går. Dette blir et spennende team å følge og de har eiere med mye penger så det blir nok en sterk utvikling fremover.

Resultater Malaysia GP:
1. L Hamilton
2. N Rosberg    + 17,3
3. S Vettel    + 24,5
4. F Alonso    + 35,9
5. N Hulkenberg    + 47,1
6. J Button    + 1,26,3
7. F Massa    + 1,25,0
8. V Bottas    + 1,25,5
9. K Magnussen    + 1 runde
10. D Kvyat    + 1 runde

Sammenlagt etter 2:
1. N Rosberg    43
2. L Hamilton    25
3. F Alonso    24
4. J Button    23
5. K Magnussen    20
6. N Hulkenberg    18
7. S Vettel    15
8. V Bottas    14
9. K Räikkönen    6
10. F Massa    6

 
Foto: Mercedes AMG F1 og Lotus F1