Hjem Nyheter Geneve-messen: Opel Adam

Geneve-messen: Opel Adam

Av Vegar Bjørge

Opel kommer med to Adam-nyheter i Geneve. Den ene og viktigste er Adam Rocks. En forhøyet og offroad-innspirert liten sak som skal lokke kunder som liker å bruke bilen litt flere steder enn bare langs riksveien. Selv om bilen oser av røffhet er det ikke så langt unna allfarvei man kommer med den. Den har bare fremhjulsdrift og kan ikke ses på som en terrengbil. Dette er biltypen vi egentlig ikke trenger men som likevel har blitt veldig populær. Biltypen for oss med mye spennende fritid, men som ikke orker å gå så langt.

Det vi trenger er Adam S. Dette er en liten GTi-bil og denne virker lovende. 150 hk fra Opel sin 1,4 liters turbomaskin sammen med et sportstunet understell og bremser fra OPC, ser dette til å bli en bil med morsomme kjøreegenskaper. Selvfølgelig har bilen også fått litt ny utvendig styling og 18 » felger i tillegg til at den er noe lavere enn vanlig Adam. Det gjenstår å se om den blir like populær som Adam Rocks.

I tillegg til dette kommer også Adam med nye 3-syl. 1,0 liter ECOTEC Direct Injection Turbmotorer. Opel har satset på topp av støpejern i stedet for aluminium. Dette skal gi mindre vibrasjoner og i tillegg laverer støy. Motoren yter fra 70 hk og oppover. Selvfølgelig blir den drivstoffgjerrig.