Hjem Nyheter Nyheter: Lotus Elise S Cup R

Nyheter: Lotus Elise S Cup R

Av Vegar Bjørge

Elise S Cup R i Ardent Red. Ja takk!

Lotus er et spennende bilmerke som vi ser skjelden her til lands, men med en ny Elise S for banekjøring kan en og annen bli fristet til å ta opp drømmen som racebilsjåfør? Det handler om en fintunet Elise for bane med nytt spoiler kit og en og annen forbedring på vekt. I tillegg har motor, understell og bremser blitt satt opp slik at man ikke blir frakjørt av tidligere utgaver av Elise. Lotus satser stort på racing og man har nå serier i flere europeiske land i tillegg til USA og Japan. Man har også en egen serie for damer, slik at vi menn slipper å oppleve å bli frakjørt…..

Debuten for den nye racerbilen er på Autosport 2014 i Birmingham kommende helg og der kan du i tillegg se flere andre Lotuser. Lotus Exige V6 Cup og Lotus Exige V6 Cup R i tillegg til Lotus Evora GT4. Den tradisjonsrike engelske bilfabrikanten satser igjen stort og selv om det nå er asiatiske eiere ser man at arven etter de gyldne årene i internasjonal motorsport fortsatt er til stede. Mens Exige og Evora er utstyrt med V6-motorer har Elise en mindre midtmotorisert 1,8 liters R4 som hjerte i bilen. Denne har noe over 200 HK og holder til gode prestanda i den lette bilen.

Exige trives best på bane selv om den også kan brukes på vanlig vei. 
Evora GT 4 har vært en suksess på racerbaner og vil nok også være det i 2014.