Hjem Nyheter Team Bilogmotorbloggen.no på Finnskogfestivalen 2013

Team Bilogmotorbloggen.no på Finnskogfestivalen 2013

Av David K Andersen

Foto: Ida Larsen

For oss i Team Bilogmotorbloggen.no, er Finnskogfestivalen antakelig årets høydepunkt. Det er hjemmebanen vår og det er klubben vår, KNA Solør Motorsport, som arrangerer todagers-løpet i bilcross og rallycross. Banen er rå, depo og fasiliteter er topp, arrangementet er veldig profft, og ikke minst er det en helg proppful av action og supertrivelige folk på alle kanter. Denne gangen kommer det ingen reportasje fra løpet, men en bildespesial med kommentarer om hvordan det gikk med teamet vårt!

Som vanlig starter forberedelsene til storløp uker og måneder på forhånd, med grandiose planer på bilfronten. Her er Michael igang med å få et beist av en BMW-motor noen har kommet i skade for å dytte ned i en Mercedes 190 til å gå. Det var lettere sagt enn gjort med et innsprøytnings-system mekka sammen under ei tørrgran på Finnskogen for 10 år siden, så det ble som vanlig en Volvo på startstreken.

Neste skritt er et ærlig og som oftest mislykket forsøk på å få seg alt man trenger. Holder man på med motorsport lar man seg ikke særlig lett imponeres av småbarnsfamiliers fortellinger om hvor hektisk pakkeprosessen før en campingtur er. Her skal det med dekk for enhver tenkelig situasjon, reservedeler av alle slag, nok verktøy til å drifte en gjennomsnittlig Mekonomen-avdeling, skruer og festeanordninger, telt og presenninger, traller og aggregater, kompressor, kabler og slanger, kjøreutstyr, kameraer, brannslokkingsapparater, alle typer oljer og drivstoff. Og selvfølgelig campingutstyr, mat, sengetøy, klær og andre ting man måtte få bruk for. 
Fremme i depoet skal man rigge seg til. Det er ikke bare bare da over 200 løpsbiler med sine team skal gjøre det samme samtidig. På dette løpet hadde vi fem løpsbiler, en buss og fire varebiler. Altså som sagt, en god del å få med og rigge klart!
Stille før stormen første løpsdag
Kortvarig glede for meg. Opelen overlevde nesten tre runder av første heat. Det hardeste innledende heatet jeg har vært med på. Det syntes drivakslinger og forstilling også, som tok helga, og da var det gjort.
Foto: Ida Larsen
Da var det andre boller for Michael med Volvo stasjonsvogn. Begge gjorde det rimelig bra i innledende omganger. Dermed ble det prefinale. Så ble det D-finale, C-finale, B-finale og A-finale.
Men bare bilcross holder ikke for Michael, han kjørte rallycross også. Der gikk de innledende bedre og han gikk rett til A-finalen. Her ligger han på tredje bak Tom Atle Sigfridstad i tet.
Foto: Ida Larsen
Tror du ikke Solberg kjørte 65 runder i helgen! Det tok på bilen….
Foto: Veras bilcross bilder
….. som fikk LITT juling.
Her er Odd-Helge igang med å JEKKE bilen ut igjen… Til og med motorfestene gav opp før siste finalen, så den ble kjørt med motoren festet med jekkestropper!
Foto: T. Thomassen Motorsportsbilder
Både teamets mekanikere og andre hjelpsomme folk skrudde og fikset, og jammen endte det ikke med tredjeplass i bilcross og andreplass i rallycross. Resultatet var ikke bare medaljer, men også krampe i den ene armen. Litt skal man ofre! Her sammen med vinner i bilcross, Ole Kristian Aamodt, andreplass Dag Nordstrand og fjerdeplass Espen Isaksætre.
Foto: T. Thomassen Motorsportsbilder
Motorsport-veteran Vidar Halvorsen var med som rallycrossmekaniker. Det var ikke dumt, siden girkassen på rallycrossbilen trengte en liten operasjon under løpet. I rallycross kjøres det på bioetanol. Om det er Vider som her tilsetter noe i drivstoffet, eller om deler av drivstoffet tilsettes Vidar, er usikkert.
Foto: T. Thomassen Motorsportsbilder
Det er ikke godt å si om det var dype diskusjoner over kveldsmaten…

….eller magisk sengetøy som gjorde susen……

…., men en super helg og topp avslutning av sesongen for Team Bilogmotorbloggen.no og Glenn Michael Solberg, det ble det!
Driftingoppvisning ble det også. Junior-drifter Odd-Helge Helstad som kjører med Bilogmotobloggen på bilen sin….
Foto: Veras bilcrossbilder

… og Hans Hartvikøy, underholdt i pausene.
Foto: Veras bilcrossbilder
Gratulerer til KNA Solør Motorsport med et utrolig arrangement, vi gleder oss allerede til neste år!
Foto: T. Thomassen Motorsportsbilder
Team Bilogmotorbloggen.no hadde med mange denne helgen. Det er helt umulig å kjøre billøp uten stor innsats fra venner og familie, takk til alle sammen: Bjørn Steen, Endre Østertun, Marius Salajan, Odd-Helge Helstad, Glenn Michael Solberg, Bjørnar Steen, Jorun Helstad, Hans Hartvikøy, Vidar Halvorsen og Tormod Helstad. Takk til Ida Larsen, Veras Bilcrossbilder og T. Thomassen Motorsportsbilder for lån av bilder. Og takk til alle andre som hjalp til med utlån av verktøy, deler og skruing.