Av Vegar Bjørge

Bentley er på vei tilbake til motorsporten og det med en racerbil for GT3-mesterskapet. Bentley har vært forbundet med racing i all tid og det var som racerbiler Bentley ble kjent. De har også i den senere tid vært observert på racerbanen og da blant annet på LeMans i 2003 med Speed 8. Nå skal det kjøres GT-racing og det er ikke med hvilken som helst bil. Continental er ikke akkurat smidig som en Porsche 911, men etter tidenes slankekrig er kolossen klar for racerbanen. 1000 kg har blitt slanket vekk og dermed kan nok konkurrenter som Porsche, Audi og Ferrari følge seg truet. En dobbelturbo 4,0 liters V8-maskin, koblet til en 6-trinns racinggirkasse skal sørge for kraft nok til å hevde seg i toppen av klassen. Man har selvfølgelig satt på racingbremser på bilen og den har også fått 4-veis regulerbare støtdempere. Luksus har blitt byttet ut med racing og det merkes innvendig. Ingen passasjerere og kun det aller nødvendig av instrumenter. Tepper i utsøkt skinn er det heller ikke plass til, så de som mener motorsport er miljøsvineri, kan nå tenke på alle de kyrne som Bentley sparer med denne modellen. Premiere blir det på Goodwood Festival of Speed……..