Hjem Nyheter Nyheter: Nissan Note

Nyheter: Nissan Note

Av David K Andersen

Det er mange nyheter på Geneve-messen i år, men de fleste av dem er superbiler, sportsbiler, konseptbiler og sære miljøbiler. Hva med vanlige biler? Joda, noen nyheter er på plass, men med unntak av Golf stasjonsvogn, er det faktisk ikke så mange. En av dem, en bil som er aktuell for vanlige norske kjøpere, er Nissan Note.

Du har kanskje ikke lagt merke til det, men Nissan og Mitsubishi lager jo nesten ikke «vanlige» biler lenger. Primera, Almera, Lancer, Galant og co er borte. Isteden tilbyr de nesten bare crossovere i form av diverse SUVer. Juke, Qaushqai, ASX, Outlander osv.

Nå snur Nissan igjen, når de kommer med nye Note. Utgående modell er en slags mini-MPV mer enn den er en vanlig småbil. En ganske smart modell for små familier, om enn ikke så spennende. Med nye Note sier Nissan at de vil beholde den gamle modellens romslighet og praktiske løsninger, men pakke det inn i et mer konvensjonelt småbilskall. Resultatet ser du her.

Motorene blir en 1,2 liters bensintreer med eller uten kompressor. Rundt 100 hk med, 80 uten. I tillegg får man den velkjente 1,5 liters dieselen fra konsernbror Renault.

Det er ikke så lett å mene noe spesielt om denne bilen utfra det vi ser. Tøff, kul, spennende eller noe i den duren er ikke første tanken som slår meg. Sikkert en grei bil, men den må være temmelig praktisk skal den hamle opp med Polo og Fiesta.

Mitt største ankepunkt er sikkert en ubetydelig detalj, men hvorfor kan ikke Nissan levere en gjennomført stil i dashbordet? Instrumentene har moderne og fint design med blålilla og hvitt lys. Klimaanlegget derimot ser ut som det hører hjemme i en 7 år gammel Yaris og har orange lys!? Og i midten har man klart å plassere en firkantet media- og infoskjerm som ser ut som om den kommer fra Pioneer og koster 2999,99. Den sølvplasten rundt knappene i rattet kan man også spørre seg hva gjør der, det var ikke fint i Forder for fem seks år siden og gjør seg ikke veldig bra her heller.

Når det er sagt, kan selvfølgelig slike detaljer være helt ubetydelig. Kanskje Note klarer å fylle et hull i markedet for folk som vil ha noe litt mer fleksibelt og romslig enn en tradisjonell Polo. Den lille bensinmotoren med kompressor er spennende, og Nissan kan virkelig lage biler som er kule å kjøre selv om det ikke ser slik ut.