Av David K Andersen

Hva er det egentlig Honda har holdt på med i det siste? De pleide å levere de fineste japanske bilene  med moderne teknologi, fin komfort og masse kjøreglede. De fikk Ferrari til å se rødt med NSX, de leverte verstinger av Civic og Accord med hylende V-Tec motorer, og S2000 var som en MX-5 med Armstrongnivåer i blodet. I år har de kommet med en 1,6 liters diesel som har fem hester mer enn konkurrentene. Hipp hurra.

Heldigvis ser ting kanskje litt lysere ut nå? Denne konseptbilen som peker mot produksjonsutgaven av Civic stasjonsvogn, ble vist i Geneve i dag. Den er særdeles romslig fordi bensintanken ligger under forsetet og ikke baksetet som er vanlig, og fordi multilink opphenget bak er byttet ut med en torsjonsasksling. Det er jo ikke akkurat det mest spennende i livet, men utseende, det er noe av det bedre jeg har sett på lenge. Sammenlign med Focus eller Golf stasjonsvogn. Denne ser jo helt fantastisk ut! Kom igjen Honda: Lag bilen slik og gjør den kul å kjøre, så tenker jeg salget kommer igang.

Forrige artikkelÅrets bil: VW Golf
Neste artikkelNyheter: Porsche 911 GT3