Hjem BMB-BLOGGEN Kommentar: Verdens vakreste bil 2012

Kommentar: Verdens vakreste bil 2012

Av Vegar Bjørge

Mye skal kåres og det viktigste skjer på store show. Verdens vakreste bil i 2012 har blitt kåret og dette er en kåring man har hatt siden 1986. Kåringen er i samarbeid med Eurosport og prisen deles ut på Festival Automobile International i Paris som finner sted denne helgen. Flere enn 100 000 mennesker har stemt frem vinneren, som har måtte gått igjennom både innledende runde, kvartfinale, semifinal og til slutt finale. Fire biler stod igjen når det hele skulle avgjøres og det var Mercedes A-Klasse, Mazda 6, Renault Clio av 4. generasjon og BMW 3-Serie Kombi. Resultatet ble i den ordningen som nevnt over, og det er bare å gratulere Mercedes med seieren. A-Klasse har uten tvil blitt en tøff bil, og det er fortjent at den vinner denne tittelen. Jeg ville valgt en annen, men det er egentlig ikke så relevant. Hvilken jeg ville valgt? Cadillac ATS er for tiden min favoritt og den er den vakreste bilen som kom i 2012.

Flere priser blir delt ut på messen og årets konseptbil ble Peugeot Onyx. De tre andre konseptene som var nominerte var Bertone Nuccio, Citroen DS9 og Renault Alpine.

Prisen for årets superbil gikk til Aston Martin med modellen Vanquish. Den vant prisen foran andre superbiler som Ferrari F12 Berlinetta, Jaguar F-Type og BMW Serie 6 Gran Coupe.

Ett annet konsept vant prisen for det mest kreative intiativet i bilverden 2012, og det var Toyota Diji. Her var konkurrenten Mercedes A-Klasse, Citroen e-touch og Cadillac CUE

Opel tok også hjem en pris, og det var Adam som stod for den bragden. Beste interiør og kanskje det er denne modellen som skal løfte Opel opp til gamle høyder? Den vant prisen foran Mini Paceman, BMW 3-Serie kombi, Mercedes A-Klasse.

Så var det Cadillac ATS, som ikke var med i finalerundene. For dere som har lest vår blogg så har dere nok fått med dere hvordan den ser ut. For de av dere som er usikre på amrikaneren, avslutter jeg med bilen som har vunnet mitt hjerte: